top of page

Zvládnite zápchu a tvrdú stolicu zdravo a hravo

Zápcha je bohužiaľ ľuďmi dosť podceňovaná. Pritom je to nielen signálom zle fungujúceho čreva, ale neraz aj nervového systému (mozgu). Nervový systém totiž riadi nie len vylučovanie tráviacich štiav, ale aj pohyb čreva. Napr. zápchy už roky dopredu sú možným varovným signálom pri vzniku parkinsonovej choroby a ľudia s týmto ochorením nimi trpia. Preto podceňovať zápchu je pre človeka veľmi nebezpečné.

Zápcha je bohužiaľ ľuďmi dosť podceňovaná. Pritom je to nielen signálom zle fungujúceho čreva, ale neraz aj nervového systému (mozgu). Nervový systém totiž riadi nie len vylučovanie tráviacich štiav, ale aj pohyb čreva. Napr. zápchy  už roky dopredu sú možným varovným signálom pri vzniku parkinsonovej choroby a ľudia s týmto ochorením nimi trpia. Preto podceňovať zápchu je pre človeka veľmi nebezpečné

Na riešenie zápch je veľa receptov. Dnes vám ukážem jeden chutný recept a dokonca je sladký a zdravý! Je ním náš výrobok Dobré cukry (abczdravia.sk).


Výrobok Dobré cukry obsahuje 2 cukry, ktoré sú mimoriadne prospešné pre zdravie mozgu a čreva. Je to:

1, Galaktóza je jednoduchý cukor ktorý vstupuje do buniek nezávisle od inzulínu. Je vhodný pri obezite a cukrovke. Galaktóza je cenným dodávateľom energie pre nervové bunky, podporuje koncentráciu a pamäť!


Galaktóza hrá dôležitú úlohu v raste a funkcii nervových buniek. S galaktózou prichádzame do kontaktu už ako bábätká - prijímame ju z materského mlieka. Slúži na rozvoj nervovej sústavy dieťaťa. Lacné formy galaktózy vyrobené za pomoci kyseliny sírovej (tento spôsob výroby sa používa v Číne) túto schopnosť nemajú. Preto v našom výrobku je použitá galaktóza vyrobená inou technológiou, ktorá zabezpečuje, aby sa galaktóza dokázala využiť v mozgu a pomáhala pamäti a zvyšovala koncentráciu.


Galaktóza je cukor šetrný k zubom, môže tiež pomôcť chrániť zdravie našich zubov. Je to preto, že galaktóza znižuje tvorbu ústneho povlaku a znižuje riziko zubného kazu..

Galaktóza je dobre tolerovaná aj ľuďmi s intoleranciou laktózy a intoleranciou fruktózy.


2, Tagatóza , ktorá je nielen sladká, ale prispieva k detoxikácii a posilňuje vašu črevnú mikroflóru! Až 80 % tagatózy zostáva v čreve a má prebiotický účinok - podporuje rozmnožovanie zdraviu prospešných baktérií v čreve! Tagatóza má také účinky ako vláknina.

Tagatóza pôsobí protizápalovo (v čreve sa mení cez zdraviu prospešné baktérie na protizápalové látky), bráni alergiám a je vhodná pri liečbe deravého čreva a rakoviny hrubého čreva. Tagatóza prispieva k udržaniu mineralizácie zubov. Zdraviu prospešné baktérie z tagatózy tvoria látky, ktorá chránia zuby pred škodlivou kyselinou.


Vyššie dávky tagatózy pôsobia navyše laxatívne (preháňajúco). Preto pri zápche urobte nasledovný nápoj. Vyžmýkajte citrón, pridajte vodu a dajte tam 2-5 čajové lyžičky (odskúšajte si aká dávka zriedi stolicu) Dobrých cukrov. Urobíte si chutný napoj, zmäkči stolicu a prospieva tak črevu ako aj mozgu.


Tento nápoj s jednou čajovou lyžičkou môžete dať aj deťom do školy ako pitný režim. Pitie tohto nápoja im pomôže zbaviť sa únavy, zlepšiť koncentráciu. Samozrejme si ho môžete zobrať do práce, auta, na turistiku a pod.


Dobré cukry sú nie sú len obyčajným cukrom. Sú výživou pre črevo a zdravým palivom pre mozog. Kúpiť si ich môžete tu Dobré cukry (abczdravia.sk).


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk andrej.medved9@gmail.com

470 views0 comments
bottom of page