top of page

Tradičná liečivá huba.

Cordyceps je vysoko cenená huba kvôli vysokému obsahu rôznych bioaktívnych zložiek s rôzne silnými biologickými aktivitami a výživovým významom . Po stovky rokov sa Cordyceps používal v tradičnej prírodnej medicíne na posilnenie organizmu a na podporu celkovej vitality.





Cordyceps obsahuje veľké množstvo pre zdravie človeka dôležitých látok ako napr. esenciálne aminokyseliny, éterické oleje, karotenoidy, fenolové zlúčeniny, flavonoidy, minerály (Fe, Ca, Mg, Se, Mn , Zn, Si, K, Cr, Ga, V a Zr), vitamíny (B1, B2, B12, E a K), ako aj rôzne druhy sacharidov napr. polysacharidy, steroly, nukleozidy, terpenoidy,, ergosterol atď.

Hlavná aktívna zložka Cordycepsu je cordycepín, ktorá je najviac študovaná pre svoju "liečivú" hodnotu.


Cordycepín má tieto účinky:

  • protinádorové

  • antidiabetické

  • protizápalové

  • antimikrobiálne

  • inhibujúce (spomaľujúce) agregáciu (zrážanie) krvných doštičiek

  • hypolipidemické (znižuje krvné lipidy- tuky)

  • analgetické (bolesť tlmiace)

  • imunomodulačné


Huang S., Liu H., Sun Y., Chen J., Li X., Xu J., Hu Y., Li Y., Deng Z., Zhong S. An effective and convenient synthesis of cordycepin from adenosine.


V našom cordycepse je 7% cordycepínu.

Základnou funkciou Cordycepsu podporovať vitalitu organizmu a pozitívne vplývať na imunitu - pôsobiť na jednej strane protizápalovo a na druhej strane imunostimulačne vo vzťahu v reakcii imunity voči patogenom. Cordyceps vykazuje aj antioxidačný a protirakovinový účinok. Pre svoj prirodzený výskyt sa považuje za bezpečný pre ľudskú spotrebu.


Cordyceps funguje podobne ako špongia. Dokáže nasať do seba toxické látky zo životného prostredia. Toto platí už pri jeho pestovaní . Ak sa užíva takýto výrobok, pre organizmus to môže byť problém. Do organizmu sa tak môžu dostať toxické látky a najmä ťažké kovy.

Cordyceps ktorý máme v našom výrobku je vypestovaný v Kalifornii v USA, kde sú jedny z najprísnejších noriem na kvalitu pestovania rastlín určených na výrobu doplnkov výživy. Cordyceps sa pestuje bez ryže (tak sa Cordyceps bežne pestuje) a bez použitia akýchkoľvek chemikálií a vzduch v miestnostiach kde sa Cordyceps pestuje je špeciálne čistený. Veľa firiem pestuje cordyceps na ryži, proces výroby suroviny zahŕňa použitie chemikálií. Nami použitá surovina sa takto nepestuje a takto nespracúva aby sa zaistila čo najväčšia čistota.


V našom e-shope si teraz môžete náš Cordyceps kúpiť v akcii tu:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

170 views0 comments
bottom of page