top of page

Toto sa čím ďalej tým viac podieľa na vznik chorobnosti u ľudí. Vedci bijú na poplach a ľudia to ignorujú. Aké následky na zdravie to môže mať?

Mnohí z Vás ak ochoriete neraz sa zamýšľate ako to veď doteraz mi nič nebolo. Ak človek ochorie, nie je to nikdy náhoda, je to následok pôsobenia vplyvov, ktoré sú spúšťačom daného zdravotného problému. To, že si ľudia tieto vplyvy neuvedomujú spôsobuje v ich úvahách to, že choroba je dielom náhodilosti. V skutočnosti to tak nie je.




V posledných rokoch sa čoraz viac hovorí o zmene klímy. Túto zmenu pozorujeme všetci.


Neprináša len zmenu teploty, ale aj :

- zvýšenú peľovú záťaž

- väčšiu záťaž prachovými časticami

- zvýšenú záťaž spôsobenú teplom atď.


Všetky tieto zmeny sú pre telo stresory. Spôsobujú reakcie imunitného systému.

Zároveň zvyšujú:

- riziko narušenia kožnej bariéry

- slizničnej bariéry

- podporujú vznik bakteriálnej nerovnováhy v tráviacom trakte


Toto všetko sa prejavuje na narušovaní dôležitej vlastnosti imunity a tou je imunitná tolerancia. O imunitnej tolerancii som písal už viac krát a články nájdete na mojom blogu www.andrejmedved.sk


Medzi najčastejšie ochorenia spojené s narušením slizničnej bariéry, bakteriálnej rovnováhy v tele a imunitnej tolerancie patria:

- alergická astma

- alergická rinitída

- atopická dermatitída

- potravinová alergia

- iné typy alergií


Narušenie imunitného systému vyvoláva zápalovú odpoveď, dokonca aj na neškodné faktory zo životného prostredia (napr. pele) prostredia alebo imunitnú odpoveď na zdravé bunky v tele (autoimunita).


U ľudí u ktorých je narušená imunitná tolerancia sa aktivujú mechanizmy zapojené do alergických reakcií na peľ, potraviny alebo hmyzie alergény.


Ak sa dobre pozriete okolo seba, uvidíte že zdravotné problémy, ktoré tu opisujem sú na vzostupe. K ich vzniku prispieva aj nesprávna výživa, užívanie antibiotík a iných liekov, nedostatok pohybu ale aj nadmerný pohyb, používanie rôznych chemikálií ale aj psychický stres.


Ak pozorne čítate môj text určite si si všimli, že vplyvov, ktoré negatívne pôsobia na naše zdravie, imunitu je veľmi veľa a pribúda ich. Na druhej strane by mali existovať nejaké naše aktivity, ktoré by podporili telo v tom, aby sa dokázalo lepšie vyrovnávať s týmito negatívnymi vplyvmi a nespúšťalo neprimerané imunitné reakcie (alergia, atopický ekzém, autoimunita a pod.)


Toto však ľudia často ignorujú. Nevenujú pozornosť budovaniu zdravia a vyrovnávaniu následkov negatívnych vplyvov, ktoré tu opisujem. Ignorujú to hlavne preto, že:

- nemajú vedomie negatívnych vplyvov (veď keď to nepovie nejaký lekár v televízií, pravda to asi nebude, resp. keby to bola pravda vravia to všetci)

- nemajú vedomie postupných zmien v tele, lebo to nevieme cítiť až kým nepríde výsledok v podobe choroby

- načo majú riešiť prevenciu, keď nie je istota, že sa to dotkne aj ich


O človeku sa hovorí, že je človek rozumný (homo sapiens). Svojim správaním tento človek vytvoril mnohé veci, ktoré mu nielen pomáhajú a máme vďaka tomu pohodlnejší život, ale vytvoril aj látky a spôsobil javy, ktoré mu ničia zdravie, imunitu a tým aj život. Rozumné by bolo urobiť také kroky, ktoré by dokázali čo najviac zabrániť poškodzovaniu imunity a tým aj rozvoju spomínaných ochorení.


Ak som spomenul narušenie imunitnej tolerancie, tak na dobrú imunitnú toleranciu je potrebný v bunkách dostatok glutatiónu. Glutatión je bielkovina, ktorá je veľmi dôležitá pre správne fungovanie imunity. A ako v tele prirodzene zvýšiť jeho tvorbu? Látky ktoré ho v tele zvyšujú nájdete v prípravku MITOdefence.


Ten si môžete kúpiť tu:


MITOdefence sme urobili tak aby slúžil ako prostriedok nielen pre chorých ale aj na každodenné užívanie a podporoval tak správnu detoxikáciu a každodennú starostlivosť o imunitu. Lebo ak chceme byť zdraví, o zdravie sa musíme starať každý deň.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

80 views0 comments
bottom of page