top of page

Vylepšili sme receptúru pre lepšiu ochranu pred infekciami.

Imunita patrí medzi oblasti, ktoré vás zaujímajú najviac. Predpokladám, že čo ľudí najviac ruinuje, zraňuje je pohľad na svoje choré deti resp. blízkych. Preto aj u nás vyhľadávate výrobky, ktoré by vám pomohli zvýšiť schopnosť organizmu odolávať chorobám



Tento týždeň sme priniesli vylepšenie jedného z najobľúbenejších produktov, ktoré máme a to je patentovaný extrakt z bazy čiernej. Nami použitý extrakt je na rozdiel od konkurenčných výrobkov vyrobený špeciálnou metódou ultrafiltrácie bez použitia alkoholu.

Táto unikátna technológia umožňuje z dozretých plodov bazy získavať vysokohodnotné polysacharidy, ktoré nenájdete v žiadnej konkurenčnej surovine. Práve polysacharidy z bazy čiernej majú pozitívny vplyv na podporu imunity. Antokyány obsiahnuté v extrakte z bazy pôsobia protizápalovo a prebioticky (podporujú zdravú črevnú mikroflóru!).

Tento vysoko hodnotný extrakt je naozaj dobrým pomocníkom pre budovania imunity a odolnosti organizmu voči patogénom. Napriek jeho vysokej kvalite sme sa rozhodli náš výrobok rozhodli vylepšiť o špeciálne probiotický kmeň Bacillus subtilis CU1.

Bacillus subtilis CU1 je probiotický kmeň, ktorý môže pomôcť udržiavať zdravú mikroflóru v črevách, čo je dôležité pre dobrú imunitnú odpoveď. Zároveň podporuje tvorbu imunoglobulínov A na slizniciach. Imunoglobulíny A v skratke sIgA sú pre nás veľmi dôležité.

Čo sú to Imunoglobulíny?

Imunoglobulíny sú protilátky, tvorené bunkami imunitného systému, ktoré chránia organizmus pred cudzorodými látkami a patogénmi, ktoré vnikajú do organizmu.

Čo je to sIgA?

sIgA je imunoglobulín, ktorý chráni naše sliznice. Sliznice sú najväčšou plochou v organizme, cez ktorú sa môžu patogény a cudzorodé látky dostať do tela a spustiť tak zápal. sIgA sú najrozšírenejšie protilátky v tele a sú považované za prvú líniu v boji s patogénmi. Reakcia cudzorodej látky a mikroorganizmu s sIgA prebieha bez spustenia zápalovej reakcie.

Čo vedie k nedostatku sIgA?

K nedostatku sIgA vedie napr. stres, nadmerná záťaž organizmu, nedostatok spánku, starnutie či zlá životospráva môže viesť k zníženiu sIgA a tým pádom k oslabeniu organizmu voči patogénom.

Imunoglobulíny A sa nachádzajú tam kde je potrebné chrániť sliznice pred patogénmi ako ústna dutina , črevo, dýchacie cesty a pod. Bez nich by sme boli veľmi zraniteľný voči patogénom.

Nedostatok sIgA = oslabená obranyschopnosť = zvýšené riziko infekcií. Viac sIgA = menej infekcií dýchacích ciest a v tráviacom trakte.

Aby ste si vedeli predstaviť ako úspešne pomáha Bacillus subtilis CU1 budovať imunitu cez tvorbu sIgA, pripravil som pre vás grafy.

Novú a vylepšenú receptúra Extraktu z bazy čiernej si môžete kúpiť tu:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

63 views0 comments
bottom of page