top of page

V mladosti alergia a dospelosti problémy so štítnou žľazou, diabetom, reumou?

Updated: Oct 4, 2022

"Doteraz som to nikdy nemal." Tak toto je veta čo počúvam od ľudí snáď pri každom telefonickom rozhovore. Ľudia sa čudujú, že prečo doteraz nemali nejakú chorobou a zrazu jedného dňa tam tá choroba je. V skutočnosti žiadna choroba nevzniká ako dielo náhody zo dňa na deň, ale jej vytvorenie podlieha istým zákonitostiam, ktorým ľudia nerozumejú a tieto zákonitosti neustále prebiehajú v čase, len ich nepozorujeme. Ukážeme si aj nejaký príklad aby ste to pochopili.

Každá chronická choroba je spojená so zápalom. Pri zápale sa tvoria látky, ktoré narúšajú fungovanie lokálneho tkaniva kde zápal prebieha, ale lokálny zápal ovplyvňuje aj fungovanie iných častí tela. Tak ideme na ten príklad a dám taký typický, kde sa mnohí nájdete.


Ak má dieťa narušenú črevnú mikroflóru (tú mu mohla kľudne odovzdať aj jeho matka, cez svoju nesprávne vyvinutú črevnú mikroflóru, alebo pôrod sekciou), nesprávne bakteriálne osídlenie v čreve "dráždi" vrodený imunitný systém. Vrodený imunitný systém reaguje na zlé baktériálne osídlene zápalom. Tento typ zápalu človek vôbec nevníma.


Zápal, ktorý je síce malý, ale pôsobí systematicky (dlhodobo) postupne naruší tkanivo tenkého čreva a vznikne "syndróm deravého čreva" Narušia sa tesné spojenia v tenkom čreve a črevo sa stane priepustné pre ďalšie látky, ktoré imunitu tiež dostávajú do zápalu. Zápal zosilnieva.


Syndróm deravého čreva zvýši úroveň zápalu a imunitný systém začne reagovať "alergicky" na niektoré zložky potravy. Vzniká alergia napr. na niektorú zložku potravy. Toto je jeden z prvých následkov neškodných zápalov zo zlého bakteriálneho osídlenia čreva. Zápal v čreve sa cez syndróm deravého čreva zvýšil a dokáže viac ovplyvniť telo ako celok. Navyše, pri alergii sa tvorí histamín ako "zosilovač" zápalov v tele.


Ako som už spomínal zápalové látky a aktivované bunky imunitného systému nezostávajú len v mieste zápalu ale dokážu sa pohybovať po celom tele a ovplyvňovať iné časti tela ako napr. pečeň, štítnu žľazu, pankreas a pod.


Dlhodobým pôsobením týchto imunitných buniek sa dokáže rozhorieť "oheň zápalu" aj v iných častiach tela, čo sa s postupom času môže prejaviť ako: - Hashimoto - Gravesova-Basedowova choroba so zvýšenou aktivitou štítnej žľazy - diabetes - reuamtoidna artritída - nealkoholické stukovatenie pečene - atď.


Samozrejme alergie, zápaly v čreve a aj zápaly v iných častiach tela negatívne ovplyvňujú črevnú mikroflóru a tá sa mení k horšiemu. Takto sa zosilňujú nielen zápaly v čreve ale ako so vám ukázal v celom tele.


Pri práci s ľuďmi zisťujem, že pre ľudí je najväčším problémom starať sa o seba a tvoriť zdravie. Bohužiaľ náš moderný životný štýl je taký, že je k zdraviu čreva a črevnému mikrobiómu mimoriadne nepriateľský. Poškodzuje ho. Toto vedie k narušeniu bakteriálneho zloženia v čreve a vzniku zápalov. A ako na tom biedne sme, vidíme dnes na deťoch kde 50% z nich má alergie a tipnite si, čo tieto deti čaká neskôr. Odpoveď po prečítaní článku už asi poznáte.


Samozrejme môžeme sa rozhodnúť aj pre to, že veci začneme naprávať. Jedným z krokov je obnova bakteriálneho zloženia v čreve a to tak, aby nedráždil imunitu a nedostávaj ju do zápalového stavu. A nemali by to robiť len tí čo sú chorí, ale tí čo chcú aby chorí neboli.

Vynikajúcim prostriedkom na obnovovanie a regenerovanie črevnej mikroflóry je Mikroveda Life. Okrem baktérií, ktoré nie sú geneticky modifikované, obsahuje tento výrobok aj prírodné extrakty z bylín a plodov ( ananás, koreň angeliky, aníz, bazalka, kôpor - plod, fenikel, čučoriedkové listy, malinové listy, zázvor, rasca, repík lekársky, olivové listy , oregano, mäta pieporná, listy rozmarínu, kvet ďateliny červenej, šalviové listy, semená čiernej rasce, sladké drievko, tymián.)


Byliny a mikroorganizmy v Mikrovede Life sú cielene zosúladené tak, aby sa mikrobióm v čreve správne vyvíjal a nepôsobil zápalovo na imunitu. Bylinky pôsobia na črevo zároveň protizápalovo!

Výrobok sa môže užívať celoročne. Kúpiť ho môžete tu MikroVeda LIFE 500 ml (abczdravia.sk).


V tomto článku som vám snažil zrozumiteľne ukázať, ako "nevinne" začína proces vzniku závažných ochorení , neraz zlým pôrodom, zlým stavom črevnej mikroflóry matky, zlou stravou a vedie najprv k vzniku pre ľudí "k nevinným alergiám" a neskôr (je to len otázka času) k ďalším oveľa komplikovanejším problémom a chorobám.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

356 views0 comments
bottom of page