top of page

Táto látka je mimoriadne potrebná pre detoxikáciu, imunitný systém ale aj na to, aby ste mali dostatok energie.

Dnes vám napíšem čosi o glutatióne. Glutatión je jeden z najdôležitejších antioxidantov, ktorý chráni naše mitochondrie (mitochondrie sú bunkové elektrárne) a bunky. Mitochondrie majú v tele mnoho veľmi dôležitých úloh a jednou z nich je premieňať zložky potravy  na bio-energiu, ktorú potrebujú naše bunky aby správne fungovali. Bez glutatiónu sú mitochondrie vystavené riziku poškodenia voľnými radikálmi a to zvyšuje riziko ochorenia.





Glutatión je prítomný v každej bunke tela, najmä v červených krvinkách či bunkách imunitného systému. Od dostatočného zásobovania buniek glutatiónom závisí aj správne fungovanie imunitného systému. Vysoké koncentrácie glutatiónu sa nachádzajú v pečeni, pľúcach, obličkách, slizniciach tráviaceho traktu a v mozgu.


Glutatión sa výraznou mierou sa podieľa na detoxikácii.

Podpora tvorby glutatiónu v bunkách je preto dôležitá pre celkové zachovanie zdravia, schopnosti detoxikovať sa , mať dostatok energie ako aj pre zabezpečenie si správe fungujúceho imunitného systému.


Glutatión vám pomáha:

1. Chrániť bunkové elektrárne - mitochondrie

2. Zlepšovať regeneráciu

3. Naprávať  nerovnováha medzi  v adaptívnom imunitnom systéme napr. prejavujúcimi sa astmou, alergiou, atopickým ekzémom, zlou reakciou na patogény či autoimunitou

4, Zabezpečiť si dostatok energie a vitality

S pribúdajúcim vekom a oxidačným stresom tvorba glutatiónu výrazne klesá, zároveň sa v tele zvyšuje jeho potreba. Ak dôjde k nedostatku glutatiónu, zníži sa aj výroba energie v bunkách a nastúpi únava a vyčerpanie. Na podporu výroby glutatiónu v bunkách sme pripravili nový výrobok nazývajúci sa MITOdefence

V  MITOdefence nájdete  živiny, ktoré prirodzeným spôsobom zvyšujú tvorbu glutatiónu v bunkách.

1. N-acetyl cysteín  je kľúčovou látkou pre tvorbu glutatiónu. V bunkách sa premieňa na vnútrobunkový glutatión

2. Kyselina R-alfa-lipoová  je silný antioxidant s unikátnou vlastnosťou. Je rozpustná tak v tuku ano aj vo vode, recykluje a predlžuje životnosť vitamínu C, glutatiónu a koenzýmu Q10 a zároveň obnovuje aj vitamín E.  Kyselina R-alfa-lipoová sa prirodzene nachádza v mitochondriách.

3. Cordyceps tiež preukázal, že chráni bunky tým, že sa zapája do tvorby glutatiónu a zvyšuje jeho tvorbu

4. Pupočník ázijský  hrá úlohu nielen pri recyklácii glutatiónu, ale aj pri zvyšovaní množstva glutatiónu v bunkách.

5. Silimarín podporuje zdravie  pečene a tiež bolo preukázané, že zvyšuje glutatión, prispieva k podpore superoxiddismutázy (ďalší silný antioxidačný enzým).


Čo vyčerpáva hladiny glutatiónu:

- psychický stres

- chronické choroby

- lieky

- chemikálie

- nedostatok prijatých živín v potrave

- alkohol, fajčenie a iné chemikálie


MITOdefence si môžete kúpiť tu:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

117 views0 comments
bottom of page