top of page

Trápi vás žlčník? Toto môže byť príčina problémov a takto to môžete riešiť.

Updated: Mar 1, 2023

Pri komunikácii s ľudmi zisťujem, že najmä ženy trápia čoraz častejšie problémy so žlčníkom. Je to napriek tomu, že nejedia mastné, mäso a pod. Jednou z možných príčin prečo vznikajú problémy so žlčníkom je nedostatok aminokyseliny taurín Taurín 90 kapsúl (abczdravia.sk).

Ak je nedostatok aminokyseliny taurín, môže sa zmeniť zloženie žlče, čo podporuje tvorbu žlčových kameňov.

Taurín je tiež potrebný na spájanie žlčových kyselín a tým na tvorbu žlče. Litogénny index (ukazovateľ rizika vzniku cholesterolových kameňov) sa zvyšuje, čím je menej pospájaných žlčových kyselín. Teda taurín spája žlčové kyseliny, čím znižuje riziko vzniku žlčníkových kameňov!


Taurín má okrem iného aj:

-detoxikačné účinky -antiepiletičké účinky -antiarytmické účinky (pôsobí proti srdečným arytmiám) -upokojuje a prispieva k dobrému spánku -je silný antioxidant -podporuje nervový systému -zvyšuje tvorbu glutatiónu (glutatión je základná detoxikačná látka a podporuje našu imunitu)


Taurín je absolútne bezpečný a terapeutická dávka je 3x denne 2 tobolky u dospelých

Ja si dávam napr. 4 tobolky pred spaním aby som lepšie spal.

Taurín si môžete kúpiť tu Taurín 90 kapsúl (abczdravia.sk)


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


360 views0 comments
bottom of page