top of page

Trápi vás nespavosť ? Dajte si pozor na to, aké bylinky na to používate.

Niektoré vám ju dokonca môžu aj zhoršiť, aj keď sa na nespavosť dokonca používajú.

Hormóny v tele človeka ovplyvňujú nielen telo ale aj psychiku človeka či spánok. Ak sa naruší rovnováha v hormonálnom systéme, následky na kvalitu života môžu byť veľké.

Trápi vás nespavosť ? Dajte si pozor na to, aké bylinky na to používate. Niektoré vám ju dokonca môžu aj zhoršiť, aj keď sa na nespavosť dokonca používajú. Hormóny v tele človeka ovplyvňujú nielen telo ale aj psychiku človeka či spánok. Ak sa naruší rovnováha v hormonálnom systéme, následky na kvalitu života  môžu byť veľké.

Narušenie rovnováhy pohlavných hormónov v tele žien sa môže prejaviť rôznymi spôsobmi. Neraz sa to prejaví ako: - podráždenosť - výbuchy hnevu - depresia - úzkosť - kožné problémy - citlivé prsia - pocit nafúknutia - problémy so spánkom

Mnohé hormóny v tele fungujú v rovnováhe s inými hormónmi. Napr. progesterón je "protihráčom" estrogénu. Ak sa naruší táto krehká rovnováha medzi estrogénom a progesterónom, vytvorí sa jav, ktorý sa nazýva estrogénová dominnancia. Estrogénová dominancia je stav, kedy začne estrogén dominovať proti proti progesterónu viac ako je normálne.

Ak sa u žien prejaví v dôsledku estrogénovej dominancie nespavosť, mnohé ženy siahnu po bylinkách či doplnkoch výživy obsahujúcich chmeľ. Chmeľ upokojuje a neraz je sučasťou čajov či doplnkov výživy na spánok či upokojenie. Mnohé ženy po ňom (resp. po prípravkoch, ktoré ho obsahujú) neraz siahajú.

Lenže chmeľu by sa ženy s estrogénovou dominanciou mali vyhnúť. Chmeľ obsahuje veľa fytoestrogénov a látok brániacich tvorbe progestrerónu a takto podporuje estrogénovu dominanciu. Vďaka tomu môže byť váš spánok, podráždenie či psychika oveľa horšia.

Narušenie spánku a zhoršenie psychicky vedie k stresu organizmu a stres je jeden z najhorších faktorov znižujúci progestrerón. Toto vytvára ďalšie podmienky na zhoršenie estrogénovej dominancie a tým aj porúch spánku a zhoršenie stresu. Ženy sa tak ocitajú v začarovanom kruhu problémov.

V nevedomosti ženy siahajúce po bylinkách, kde súčasťou býva aj chmeľ. V dobrej viere si neraz ešte poškodia. Riešenie ich stavu je odbúravať z tela "nadbytočný" estrogén ako príčinu ich problémov. Na to je vhodný Estro balans Akcia 2x Estro Balans (abczdravia.sk) Na zníženie stresu a zlepšenie spánku sú vhodné napr. tieto doplnky Akcia 2x Pokojná myseľ (abczdravia.sk) a Akcia 2x taurín + 1 zadarmo (abczdravia.sk).

Samostatne tieto doplnky nájdete tu:


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk andrej.medved9@gmail.com

764 views0 comments
bottom of page