top of page

Toto je dobré nielen proti únave, na koncentráciu ale aj na zlepšenie psychiky.

Všimli ste si, že ženy majú iné emócie a správanie v prvej polovici svojho cyklu a iné správanie v druhej polovici? Je to dané vplyvom ženských pohlavných hormónov na enzýmy, ktoré v mozgu regulujú látky nazývajúce sa neurotransmitery.



Neurotransmitery majú v nervovom systéme mnoho funkcií ako napr. prenášajú signály medzi nervovými bunkami, ovplyvňujú naše emócie, náladu, motiváciu, potešenie, učenie, pamäť a ale aj krvný tlak či srdcovú činnosť a pod.

Hormóny ovplyvňujú správanie a emócie žien, čo je dôležité z pohľadu prežitia ako biologického druhu. Správanie ženy, jej emócie, to ako sa cíti sú dôležité pre jej sociálne väzby a teda aj pre potenciálne založenie si rodiny.

Vďaka vplyvu ženských pohlavných hormónov na enzýmy ovplyvňujúce niektoré neurotransmitery sú ženy v prvej polovici cyklu zvyčajne aktívnejšie, sociálne otvorenejšie, vyzerajú žiarivejšie a aj šťastnejšie. Vďaka tomu sú samozrejme pre mužov atraktívnejšie.

Ak ženy používajú hormonálnu antikoncepciu s vysokým obsahom progesterónu, nemení sa cez antikoncepciu len hladina hormónov, ale tieto hormóny vplývajú aj na enzýmy ovplyvňujúce neurotransmitery ako napr. serotonín, dopamín a cez neurotransmitery aj náladu a správanie ženy. Výsledkom užívania spomínanej antikoncepcie je napr. zníženie dobrej nálady, pocitov šťastia a žiarivého vzhľadu ženy.

Počas tehotenstva má žena iné hormonálne zloženie ako sa simuluje antikoncepčnými tabletkami. Vďaka tomu počas tehotenstva môže byť žena šťastnejšia.

Ako vidíte príroda nie je hlúpa a vedela čo robí aby zabezpečila prežitie človeka ako druhu. Ak čítate tieto riadky, mnohí z vás to aj pozorujete na sebe či iných ľuďoch a poviete si AHÁÁÁ už mi to dáva zmysel, už chápem prečo sa dialo to či ono.

Teraz si predstavte že existujú aj rastlinné látky, ktoré dokážu vplývať na neurotrasmitery. Tieto rastlinné látky dokážu ovplyvniť enzýmy, ktoré regulujú množstvo neurotransmiterov v mozgu.

Takáto látka sa nachádza aj v patentovanom extrakte z listov mangovníka indického. Štúdiami sa dokázalo, že sa spomalí aktivita enzýmu, ktorý rozkladá niektoré neurotransmitery pozitívne vplývajúce na nervový systém, náladu, pamäť, pocit odmeňovania sa či koncentráciu.

Okrem toho patentovaný extrakt z listov mangovníka indického pôsobí proti únave podobne ako kofeín a pritom nemá vedľajšie účinky ako má kofeín ( búšenie srdca, zvýšenie vysokého tlaku či narušenie spánku.) Bonusom je aj jeho pozitívny vplyv na fyzický výkon, čo ocenia najmä športovci a fyzicky pracujúci ľudia.

Patentovaný extrakt z listov Mangovníka indického nájdete v Jasnej mysli a v akcii si tento výrobok môžete kúpiť tu:


Ja si napr. tento výrobok dávam každé ráno a dokážem vďaka nemu lepšie a viac pracovať, neskôr na mňa doľahne únava, viem sa lepšie sústrediť, lepšie znášam psychický stres, dokážem byť koncentrovanejší pri práci. Inak extrakt z mangových listov znižuje neurozápal. Tento výrobok sa môže kombinovať aj s kávou, neobsahuje v sebe kofeín.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

208 views0 comments
bottom of page