top of page

Ste chudokrvná/ý a nefungujú vám doplnky výživy s obsahom železa? Tu sa dočítate prečo je to tak

Čím ďalej tým viac ľudí má problém s chudokrvnosťou (anémiou). Chudokrvnosť (anémiu) ľudia zvyčajne riešia tak, že automaticky siahajú po doplnkoch stravy s obsahom železa. Mnohým to napriek tomu nefunguje a stále sa boria dookola s chudokrvnosťou (anémiou).

Nato aby sa dobre tvoril hemoglobín (červené krvné farbivo) je potrebné nielen železo, ale aj zdravé mitochondrie (mitochondrie sú časti buniek kde sa napr. vyrába energia pre bunky). V mitochondriách prebieha výroba železo - sírnych komplexov. A tieto železo - sírne komplexy sú pre tvorbu hemoglobínu (tvorbu hému) nevyhnutné.


Ak sa mitochondrie poškodia, jedným z príznakov ich poškodenia je aj chudokrvnosť (anémia). Neraz mi píšu ľudia, ktorí majú rôzne problémy a spomínajú aj to, že ich trápi chudokrvnoť. Pri zmene životosprávy s braním do úvahy aj ich mitochondrie im "zázračne" zmiznú aj problém s chudokrvnosťou a dovtedy sa tým neúspešne borili niekedy až desiatky rokov.


Ak počujem, že niekto je chudokrvný (anemický) ,vždy spozorniem. Viem, že tento problém môže mať príčinu práve v mitochondriách. Neraz nachádzam u anemických ľudí aj iné prejavy poškodených mitochondrií.


Zmena životného štýlu zameraná na mitochondrie dokáže "zázračne" riešiť aj problém s chudokrvnosťou trvajúcou roky. A dôvodom je to, že v mitochondriách sa tvoria železo-sírne komplex potrebné na tvorbu hému (teda aj hemoglobínu).


Jednou z príčin prečo sa mitochondrie môžu narušiť je nerovnováha v črevách. Z narušenej rovnováhy v črevách potom putujú do tela látky, ktoré nemajú v tele čo robiť. Tieto látky následne spúšťajú imunitné reakcie s miernymi (tichými) zápalmi, ktoré sa u nás v systéme zdravotníctva neriešia. Tiché zápaly patria k najväčším spúšťačom poškodenia mitochondrií. Preto by ste sa pri chudokrvnosti mali pozerať aj do čriev.


V našom e-shope si na regeneráciu čriev môžete kúpiť MikroVeda PUR (abczdravia.sk). Mikroveda Pur nie je len klasické probiotikum, ale obsahuje aj metabolity baktérií, ktoré podporujú nielen črevné zdravie ale aj napr. aj zdravie pečene či nervového systému.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


444 views0 comments
bottom of page