top of page

S týmto majú mnohí muži problémy a nie vždy o tom komunikujú. Často to nechávajú na svoje krajšie polovičky.

Viem, že väčšina našich zákazníkov sú ženy, ale mnohé ženy sa snažia pomôcť svojim manželom, partnerom vyriešiť ich problémy. Muži akosi neochotne riešia svoje problémy ohľadom zdravia. Často to nechávajú na svoje krajšie polovičky. Pre mužov sme pripravili výrobok s patentovaným extraktom zo šupiek granátového jablka a plodov kakaa na zvýšenie hladiny testosterónu.





Poďme sa pozrieť prečo je správna hladina testosterónu dôležitá pre zdravie mužov.

Testosterón je mužský pohlavný hormón, ktorý sa tvorí hlavne v semenníkoch. Patrí do skupín hormónov, ktoré sú zodpovedné za vývoj a udržiavanie mužských charakteristických čŕt ako napr. ochlpenie, hrubší hlas a pod. Podporuje rast svalovej hmoty a sily.


Testosterón hrá kľúčovú úlohu v mnohých telesných funkciách, vrátane vývoja mužských reprodukčných tkanív, ako sú semenníky a prostata. Ovplyvňuje tiež reguláciu nálady, hladinu energie a kognitívne funkcie.


Testosterón hrá kľúčovú úlohu pri raste a udržiavaní reprodukčného systému, zdravia kostí, tvorby červených krviniek, libida, nálady a kognitívnych funkcií, metabolizmu a kardiovaskulárneho zdravia. Podporuje rast svalovej hmoty a sily, čo je dôvod, prečo muži majú zvyčajne viac svalovej hmoty ako ženy.


Testosterón je zodpovedný za tvorbu spermií. Tiež je dôležitý pri udržiavaní zdravia semenníkov. Nízka hladina testosterónu môže viesť k neplodnosti, strate libida a erektilnej dysfunkcii.


Testosterón je nevyhnutný pre udržanie zdravia kostí, pretože podporuje hustotu kostí a pomáha predchádzať osteoporóze. Štúdie ukázali, že nízke hladiny testosterónu sú spojené s vyšším rizikom osteoporózy a zlomenín u mužov. Testosterón podporuje tvorbu kostných buniek a spomaľuje stratu kostnej hmoty, čo vedie k zlepšeniu hustoty a pevnosti kostí.

Testosterón stimuluje tvorbu červených krviniek v kostnej dreni, čo pomáha predchádzať anémii (chudokrvnosti). Anémia vedie k únave, slabosti a dýchavičnosti. Testosterón tiež hrá úlohu pri prevencii strát červených krviniek v dôsledku ich zničenia v slezine.


Testosterón je nevyhnutný pre udržanie libida a sexuálnych funkcií u mužov. Reguluje sexuálnu túžbu a vzrušenie a schopnosť dosiahnuť a udržať si erekciu. Nízka hladina môže viesť k obmedzeniu libida, erektilnej dysfunkcii a sexuálnej dysfunkcii.


Testosterón hrá dôležitú úlohu aj pri regulácii nálad a kognitívnych funkcií. Štúdie ukázali, že nízka hladina testosterónu je spojená s depresiou, úzkosťou, zníženou kognitívnou funkciou a zhoršenou priestorovou pamäťou.


Testosterón reguluje aj metabolizmus. Nízka hladina testosterónu súvisí so zvýšeným ukaldaním telesného tuku a inzulínovou rezistenciou (strata citlivosti na inzulín), čo môže viesť k zvýšeniu rizika metabolických porúch, ako je cukrovka 2. typu.


Testosterón podporuje kardiovaskulárne zdravie tým, že podporuje zdravý krvný tlak a zabraňuje ateroskleróze a kardiovaskulárnym ochoreniam. Nízka hladina testosterónu je rizikovým faktorom pre kardiovaskulárne ochorenia.


Faktory ovplyvňujúce tvorbu testosterónu:

Vek: Tvorba testosterónu má tendenciu klesať, keď muži starnú. Štúdie ukázali, že hladina testosterónu po 30. roku života klesá približne o 1 % ročne.

Genetika: Genetika môže hrať úlohu pri tvorbe testosterónu.

Faktory životného štýlu: Faktory životného štýlu, ako je strava, cvičenie a spánok, ktoré môžu ovplyvniť tvorbu testosterónu.

Strava s vysokým obsahom spracovaných potravín a malého obsahu živín môže viesť k zníženiu testosterónu. Pravidelné cvičenie môže zvýšiť tvorbu testosterónu, zatiaľ čo nedostatok spánku môže znížiť hladinu testosterónu.

Lieky: Niektoré lieky, ako sú opioidy a steroidy, môžu znižovať s tvorbu testosterónu. Chemoterapia a radiačná terapia môžu tiež ovplyvniť tvorbu testosterónu.

Zdravotné stavy: Zdravotné problémy, ako je obezita, cukrovka a poruchy štítnej žľazy, môžu ovplyvniť tvorbu testosterónu. Navyše, zranenia alebo trauma semenníkov ovplyvňujú tvorbu testosterónu

Faktory životného prostredia: Vystavenie toxínom zo životného prostredia, ako sú napríklad pesticídy, môže tiež ovplyvniť tvorbu testosterónu.


Čo môžu spôsobiť nízke hladiny testosterónu?

- Znížené libido

- Erektilnú dysfunkciu

- Zníženú svalovú hmotu a silu

- Únavu

- Zhoršenie nálady (depresia, citlivosť a úzkosť)

- Kognitívne zmeny ako sú problémy s koncentráciou a problémy s pamäťou.

- Zníženie hustoty kostí

- Zvýšený telesný tuk - najmä v oblasti brucha.

- Poruchy spánku - nespavosť a spánkové apnoe

- Zníženú tvorbu červených krviniek a anémiu


V našom novom produkte TestoPLUS nájdete patentovaný exktrakt zo šupiek granátového jablka a plodov kakaa. V grafe pod textom si môžete pozrieť ako zvýšil hladiny testosterónu u mužov keď sa užíval počas 56 dní:






Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

272 views0 comments
bottom of page