top of page

Prečo sa nám v tele dejú také veci, ktoré nedávajú zmysel?

Mnohí sa ma pýtate ako je to možné, že na mnohé problémy odpisujem, že za vašimi problémami sú  mitochondrie. Pre tých čo nevedia čo sú mitochondrie, tak sú časti bunky, ktoré majú svoju vlastnú genetickú informáciu (DNA).  Ak sa mitochondrie poškodia, prestanú dobre pracovať a okrem iného sa v bunke vďaka poškodeniu mitochondrií spúšťa zápal. Mechanizmus spúšťania zápalov v bunkách je rôzny. Jedným z nich sú poškodené mitochondrie.




Tento zápal môže prebiehať roky a vy nič navonok nepozorujete, čo by sa dalo vyhodnotiť ako čosi závažné a nutné pozornosti. Môže sa u vás  dostaviť únava, chrápanie, nočné budenie (hoci len na záchod) alebo bolesti v oblasti krížov v raňajšom čase, raňajšie nechutenstvo atď. Tých prejavov je toľko, že ich sem nejdem písať, lebo by ste to ani nečítali.


Vďaka poškodeným mitochondriám a následnému zápalu, ale aj iným faktorom, ako je  nevhodná strava, psychický stres  a pod., sa vytvoria podmienky na to, aby v tele stúpla koncentrácia jedovatých zlúčenín dusíka. Tieto zlúčeniny dokážu poškodzovať napr. energetický metabolizmus, enzýmy, bunky.


Narušenie enzýmov v tele cez jedovaté dusíkové látky (radikály) má mnohé negatívne následky na zdravie. Napr. zníži sa schopnosť imunity bojovať s patogénmi, začnú sa tvoriť protilátky proti štítnej žľaze, môže vzniknúť anémia a nedá sa vyriešiť  dopĺňaním železa, ale existuje aj druhý protipól a tým je nadbytok železa v krvi. Pritom ľudia ho veľa v potrave neprijímajú.


Narušenie enzýmov môže spôsobiť aj degeneráciu medzistavcových platničiek, narušenie tvorby kolagénu, môžu vznikať myómy, tvoriť sa žlčníkové kamene a pod. Vypísanie všetkých následkov by zabralo veľa písania, lebo v tele je veľmi veľa enzýmov, ktoré môžu byť narušené jedovatými dusíkovými zlúčeninami a stojí za nimi poškodenie mitochondrií.

Mimochodom, ak sa pri poškodení mitochondrií konzumuje strava bohatá na sacharidy, zvyšuje sa v tele tvorba jedovatých dusíkových zlúčenín. Žiaľ, pre mnohých ľudí je chuť jedla dôležitejšia ako zdravie.


Mitochondrie v tele vážia 6-8kg. Prestavujú veľkú masu, ktorá ak sa ignoruje, prinesie mnohým ľuďom do života slzy a utrpenie. Mitochondrie majú na váš život oveľa väčší vplyv ako si myslíte.


Tento týždeň ideme z USA objednávať výnimočný  rastlinný extrakt, ktorý obsahuje špeciálne enzýmy chrániace mitochondrie. Tento extrakt budeme pridávať do niektorých našich produktov. Rovnako pripravujeme aj zmes látok, podporujúcich tvorbu  vnútrobunkového  enzýmu dôležitého pre ochranu  mitochondrií a správne fungovanie buniek.


Komunikujeme s firmou, ktorá vyrába  špeciálne látky regenerujúce bunkové a mitochondriálne membrány. Chceme vám priniesť špičkové suroviny potrebné nielen pre mitochondrie, ale aj celkové zdravie. Mimochodom, tieto špeciálne látky dokážu výrazne znižovať únavu.


Pripravujeme veľa zmien, veľa nových výrobkov a vylepšení, aby sme neustále ponúkali vám, našim zákazníkom, to najlepšie čo na trhu existuje.


Čoskoro prinesieme výrobok proti šediveniu vlasov, v marci/apríli príde fermentovaný rastlinný proteín s výrazne nižším obsahom antinutrientov, ktorý sa bude dať použiť ako náhrada mäsa a vrcholom by mal byť produkt na omladenie. Videl som štúdie na tú surovinu a padla mi sánka.


Tento rok bude rokom inovácií, rokom kde sa budeme venovať mitochondriám a spomaleniu starnutiu. Prinesieme veľa nových a špičkových výrobkov.


Teraz máme produkty vhodné na podporu mitochondrii napr. toto:



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme.

Andrej Medveď a jeho team

528 views0 comments
bottom of page