top of page

Prečo by ste mali myslieť nielen na prekonanie akútnej fázy zápalu, ale aj na to, čo sa deje potom?

Hneď po prekonaní infekcie (vírusovej, bakteriálnej) sa musí v tele prirodzene znížiť reakcia imunitného systému a tým aj zápalový proces. Ukončenie zápalu, ktorý splnil svoju funkciu tak pri akútnom zápale (vírusová bakteriálna infekcia) je nevyhnutná podmienka dobrého zdravia. Neukončený zápal = vznik zdravotných problémov ako napr. kardiovaskulárne ochorenia, metabolické ochorenia, neurologické ochorenia, zápalové ochorenia čriev, ochorenia pľúc, kĺbov ale aj rakovina.

Hneď po prekonaní infekcie (vírusovej, bakteriálnej)  sa musí v tele prirodzene znížiť reakcia imunitného systému a tým aj zápalový proces. Ukončenie zápalu, ktorý splnil svoju funkciu tak pri akútnom zápale (vírusová  bakteriálna infekcia) je nevyhnutná podmienka dobrého zdravia. Neukončený zápal = vznik zdravotných problémov ako napr. kardiovaskulárne ochorenia, metabolické ochorenia,  neurologické ochorenia, zápalové ochorenia čriev, ochorenia pľúc,  kĺbov ale aj  rakovina.

Po prekonaní akútneho zápalu - infekcie musí organizmus napraviť poškodenia ktoré v dôsledku infekcie vznikli. Musí prísť akési poupratovanie miesta zápalu a obnova (regenerácia) poškodených tkanív. Pri tejto obnove (regenerácii) je dôležitý laktoferín.

Pri infekcii aj po pozabíjaní vírusov či baktérií ostávajú ešte v tkanivách častice (molekuly) vírusov a baktérií. Aj neprítomnosť celého vírusu či baktérie, ale len ich častí (molekúl) napr. vírusovej DNA či časťou bakteriálnej membrány je podnetom pre zápalovú reakciu imunity. Prítomosť molekúl z vírusov a baktérií umožňuje nábor imunitných buniek z krvi. Tieto bunky imunitného systému dokážu udržiavať zápal aktívny a bráni to regenerácii. Zápal sa tak predlžuje a môže sa stáť chronickým.


Pri odstraňovaní týchto molekúl baktérií a vírusov udržujúcich zápal pri živote pomáha laktoferín. Ak je laktoferín získavaný z kravského mlieka v procese výroby vyčistený ako ho máme v našom výrobku, dokáže viazať na seba molekuly z vírusov a baktérií čím znižuje a ukončuje zápal.


Ak existuje v tele syndróm deravého čreva, z čreva dokážu do tela nadmerne prenikať molekuly baktérií. Tieto molekuly spúšťajú nové zápaly a vyživujú v tele existujúce zápaly. Zároveň vedú k poškodzovanie funkcie imunity.


Štúdia na ľuďoch ukázali, že podávanie laktoferínu vedie k zníženiu zápalových markerov. Laktoferín znižuje teda nielen bakteriálne či vírusové infekcie ale zápaly celkovo.


Laktoferín má na imunitu regulačné účinky a pôsobí na rôzne typy zápalov, ktoré sú vyvolané rôznymi typmi imunitných buniek. Laktoferín je teda univerzálnou látkou tlmiacou zápaly. Výhoda lactoferínu je aj to, že obnovuje imunitnú rovnováhu, ktorá keď sa naruší vznikajú autoimunitné a chronické ochorenia ako ekzém, astma, zápalové ochorenia kĺbov a pod.


Dnes je posledný deň, kedy je akcia 2ks Lactoferin Pure v akcii za 54€, zajtra už bude cena 58€ - Akcia 2x Lactoferin PURE.


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk andrej.medved9@gmail.com

246 views0 comments
bottom of page