top of page

Objavte s nami rastlinný fermentovaný nápoj z kurkumy, chilli, zázvoru a aktívnych kultúr mikroorganizmov pre prirodzenú starostlivosť o vaše zdravie

Updated: Feb 29

Priatelia,

dnes vám chcem predstaviť náš výrobok Sympetus KURKUMA-CHILI-ZÁZVOR. Je to organický rastlinný fermentovaný nápoj, ktorý ponúka vysoko koncentrovaný komplex fermentovanej kurkumy, chilli, zázvoru a aktívnych kultúr mikroorganizmov pre prirodzenú starostlivosť o zdravie.







Čili papričky pôsobia  protidráždivo na žalúdok žalúdok a priznivo podporujú liečbu žalúdočných vredov. Čili je bohaté na antioxidanty a ďalšie zlúčeniny, ktoré môžu upokojiť tráviace problémy, ako sú žalúdočné ťažkosti, plynatosť, hnačka a kŕče. Podporujú tvorbu  žalúdočných štiav.  Čili má antimykotické (protiplesňové)  vlastnosti a môžu zabíjať rôzne patogénne baktérie ako napr. H. pylori a liečiť zápalové ochorenia čriev.


Zázvor obsahuje viac ako 100 bioaktívnych zlúčenín vrátane shogaolov, gingerolov, paradolov, mono a seskviterpénov a pod. Shogaoly a gingeroly sú považované za najdôležitejšie zložky zázvoru. Zázvor má protizápalové, bolesť tlmiace, imunomodulačné, antimikrobiálne, antioxidačné, protirakovinové, neuroprotektívne, znižuje vysoký krvný tlak, posilňuje žalúdok, zvyšuje ochranu srdca a pečene, uvoľňuje kŕče a znižujúce hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Zázvor tiež podporuje peristaltiku (pohyb) čriev a vylučovanie tráviacich štiav. Zázvor pôsobí proti nadúvaniu, grganiu, pocitu plnosti, , zápalu žalúdka, žalúdočným vredom, oneskorenému vyprázdňovaniu žalúdka, stukovatenej pečeni, kŕčom, pomáha pri trávení tukov. Zázvor je tiež účinným bylinným prostriedkom tlmiacim pocit na zvracanie. Zázvor pôsobí proti kŕčom pri menštruačných bolestiach. Zázvor môže tiež zmierniť bolesti hlavy a nevoľnosť.

Zložky kurkumy majú silný ochranný účinok na bunky pankreasu.

Najmä bunky Langerhansových ostrovčekov sú chránené kurkumínom pred oxidačnými zmenami a zápalom. Dobre zdokumentovaný je aj protirakovinový  účinok kurkumínu.

Použitie kurkumy:


Nervový systém: chronický stres, depresia, kognitívny pokles súvisiaci s vekom, neurodegeneratívne ochorenia (vrátane Alzheimerovej choroby, Parkinsonovej choroby, roztrúsenej sklerózy)

Imunitný systém: rakovina (prevencia a liečba, zlepšenie kvality života), alergie (astma, kožná alergia), autoimunitné ochorenia (vrátane cukrovky 1. typu), infekcie (infekcia Helicobacter pylori, typy herpes simplex 1 a 2, vírus chrípky);

Oči:  diabetická retinopatia, glaukóm, vekom podmienená degenerácia makuly, syndróm suchého oka

Urogenitálny systém: Ochorenia obličiek (vrátane diabetickej nefropatie, lupusovej nefritídy), bolestivá menštruácia, endometrióza

Endokrinný systém: diabetes mellitus (aj prevencia), metabolický syndróm, obezita, hypotyreóza

Muskuloskeletálny systém: osteoartritída, reumatoidná artritída, postmenopauzálna osteoporóza, dna

Koža: rany, zápaly, psoriáza, akné, vitiligo

Pečeň/Žlčník: stukovatenie pečene, hepatitída, cirhóza, podpora detoxikácie a ochrana pečene pred poškodením toxínmi, prevencia žlčových kameňov

Gastrointestinálny trakt: tráviace ťažkosti, zápal žalúdka, zápalové ochorenie čriev (Crohnova choroba, ulcerózna kolitída), syndróm dráždivého čreva (IBS)

SYMPETUS KURKUMA-CHILI-ZÁZVOR si môžete kúpiť tu:

Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

423 views0 comments
bottom of page