top of page

Nie je to obyčajný vitamín C. Ako vám môže pomôcť?

Nedávno sme uviedli na trh nový vitamín C, ktorý sa nazýva MitoC. V poslednej dobe mi píšete, že by som sa mal viac venovať popísaniu produktov, ktoré mám. Preto som dnes pre Vás pripravil pripravil opis priaznivých účinkov extraktu z plodov ruže roxburgovej, ktorá sa nachádza v MitoC.





Extrakt z plodov ruže roxburgovej obsahuje vysoký obsah vitamínu C, polyfenolov, polysacharidov, organických kyselín a ďalších prírodných zdraviu prospešných látok. Tento extrakt je vhodný užívať pri nedostatku vitamínu C, zápaloch , vysokom oxidačnom strese , na spomalenie starnutia , na podporu liečby cukrovky a riešení vysokej hladiny cukru v krvi , na podporu imunity, pri liečbe hypertenzie ( vysokého krvného tlaku), aterosklerózy a malígnych nádorov (Fu a kol., 2020 ; Yang a kol., 2020 ; Zhang a kol., 2001 ). Rovnako dobre chráni bunky pri ožiarení.


Extrakt z plodov ruže roxburgovej je bohatý na taníny, flavonoidov, fenolové kyseliny, kumaríny či lignany. Tieto spomínané látky sú popri kyseline askorbovej (vitamíne C) ďalšou hlavnou aktívnou zložkou priaznivo vplývajúcou na zdravie človeka.


Polyfenoly z plodov Ruže roxburgovej majú:

- antioxidačné

- antibakteriálne

- protiinfekčné

- protizápalové účinky a sú schopné zvyšovať imunitu


Polyfenoly nachádzajúce sa v plodoch ruže roxburgovej sú vysoko kvalitnými prírodnými zdrojmi s veľkou hodnotou pre zdravie a vývoj (Wang, 2018 ; Xu et al., 2019).


Klinické testy na ľuďoch ukázali, že strava s vhodnými rastlinnými extraktami obsahujúcimi bioaktívne zložky, ako sú polyfenoly, môže zmierniť zápal (Guo et al., 2009 ). Funkčné extrakty, vrátane flavonoidov, polyfenolov, terpenoidov a iných prírodných aktívnych zložiek, majú vlastnosti, ktoré regulujú oxidačný stres, chránia pľúca a zlepšujú narušenú črevnú mikroflóru ( He et al., 2021 ).


Extrakt z plodov ruže roxburgovej podporuje aj črevo.


V posledných rokoch sa vykonali mnohé štúdie, ktoré ukazujú, že črevný mikrobióm je úzko spojený s celkovým zdravím človeka ( Duda-Chodak, Tarko, Satora, Sroka, 2015 ) . Vďaka mikrobiómu sa v čreve tvoria mnohé látky, ktoré hrajú dôležitú úlohu pri udržiavaní rovnováhy v čreve, ako aj pri zmierňovaní ochorení čreva spôsobeným so zápalom ( Su et al., 2022 ). Tieto látky dokážu obnovovať črevnú sliznicu a spomaľovať zápal cez reguláciou črevného mikrobiómu ( D'Onofrio et al., 2021 ; Zhuang et al., 2022 ). Na zvieracom modeli so zápalovým ochorením čreva - ulceróznou kolitídou sa ukázalo, že extrakt z plodov ruže roxburgovej pomáha tlmiť zápalovú aktivitu v hrubom čreve ako aj oxidačný stres.


Pacienti s ulceróznou kolitídou vo všeobecnosti trpia nerovnováhou črevnej mikroflóry. Výskumy zistili, že ovplyvnenie zloženia črevných mikróbov môže odstrániť zápal a obnoviť bariéru črevnej sliznice u pacientov s ulceróznou kolitídou. Extrakt z plodov ruže roxburgovej dokázal znížiť počet zdraviu škodlivých baktérií v čreve ako aj zvýšiť počet zdraviu prospešných baktérií.


Zápal a oxidačný stres spolu úzko súvisia. Zápal spúšťa tvorbu voľných radikálov a tie môžu aktivovať prozápalové reakcie čo zhoršuje priebeh zápalov. Extrakt z plodov ruže roxburgovej je silným antioxidantom a pomáha zmierňovať oxidačný stres a regulovať zápaly.

MitoC nie je len obyčajný vitamín C, ale je to výrobok bohatý na zdraviu prospešné polyfenoly a iné bioaktívne látky.


MitoC je vysoko hodnotný prírodný produkt a kúpiť si ho môžete tu:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

192 views0 comments
bottom of page