top of page

Ktorá časť imunity je dôležitá, aby telo vedelo dobre zvládať respiračné ochorenia?

Updated: Mar 1, 2023

Zase máme pandémiu. Teraz je to chrípka. Pozatvárané školy, deti usoplené, ukašľané ležiace v teplotách doma v posteliach. Respiračné ochorenia spôsobené vírusmi zažívajú svoj vrchol.

Dnes by som vám napísal ktoré bunky imunitného systému sú dôležité pre dobré zvládanie vírusových infekcií a čo môžete preto urobiť aby vám dobre pracovali.


Keď vírus prenikne do tela cez ochrannú bariéru mikrobiómu a slizníc, vstúpi do bunky a začne sa množiť. Imunita samozrejme po vstupe vírusu do tela reaguje hneď. Ako prvá reaguje vrodená imunita a veľmi dôležitá je reakcia plazmacitoidných denritických buniek. Plazmacitoidné denritické bunky rozpoznávajú vírusy a začnú tvoriť látky, ktoré sa volajú interferóny. Interferóny bránia rozmnožovaniu vírusov. Čím je tvorba interferónov lepšia tým sa vírus dokáže menej namnožiť a priebeh choroby je slabší resp. bezpríznakový.


Plazmacitoidné denritické bunky sú dôležité aj preto, že aktivujú adaptívnu (tá, ktorá sa je schopná množiť) imunitu. K adaptívnej imunite patrí tvorba protilátok cez B bunky

a aktivácia T lymfocytov (časť bielych krviniek). Tieto bunky sa nazývajú CD8 + T lymfocyty. Patria k najdôležitejším bunkám imunity v boji s vírusmi a dokážu prinutiť napadnuté bunky umierať skôr, ako sa z nich vírus dokáže uvoľniť do okolitého prostredia a napadnúť tak okolité zdravé bunky.


Čo vy môžete urobiť preto, aby ste aktivovali tieto bunky a posilnili ochranu pred vírusmi.

Študiami sa dokázalo, že baktéria mliečneho kvasenia Lactoccocus lactis kmeň Plasma dokáže zvyšovať nielen tvorbu interferónov ktoré bránia množeniu vírusov, ale dokáže zvyšovať aj množstvo CD8 + T lymfocyty. Pričom CD8 T-lymfocyty sú najdôležitejšie bunky adaptívneho imunitného systému pre boj s vírusmi. Mnohé deti, ktoré bývajú často choré

a majú podrobnejšie testy imunity, majú práve tieto bunky v testoch znížené.


Kmeň Lactoccocus lactis kmeň Plasma má ešte jednu zaujímavú vlastnosť čo sa týka imunity. Pri jeho užívaní sa zistilo, že v slinách sa zvýšil počet IgA protilátok proti vírusom.

Kmeň Lactoccocus lactis kmeň Plasma nájdete v v prípravku Immuse a jeho pravidelným užívaním podporujete imunitu v boji s vírusmi a inými vnútrobunkovými parazitmi.


Immuse je vynikajúci prostriedok v boji s vírusmi a môžete si ho kúpiť tu:


Dnešný článok bude mať pokračovanie zajtra, kde sa dozviete viac o tom, prečo zlyháva niektorým ľudom imunita napriek tomu, že imunitu posilňujú.


Na záver ešte jedna zaujímavá skúsenosť s Immuse od jednej mamičky.

"Dobrý deň pan Medveď. Dcéra (4 roky) berie vaše Imunse už druhé balenie a vyzerá, že pomáha. Upravila sa jej stolica, tým pádom býva viac hladná, čo doteraz bol problém

s jedením a v škôlke sa drží po vyberaní mandli už 2 týždeň (klopem na drevo)."


Čiže nielen úprava imunity ale aj úprava stolice a lepšie jedenie. Imunitné reakcie totiž ovplyvňujú aj stolicu a chuť do jedla, ale o tom možno v ďalších článkoch.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


614 views0 comments
bottom of page