top of page

Konečne čosi čo je zdravé a deti si to budú samé pýtať, lebo im to chutí !

"Toto mi detí nechcú!" , "Toto mi deti nezjedia", "Z tohoto mi dieťa napína" . Tieto vety počúvam od matiek pomerne často. Veľa vecí, ktoré sú zdravé deťom bohužiaľ nechutia. Čo by ste povedali keby čosi chutilo ako domáci malinový lekvár (veľmi dobre si ho pamätám ako chutil, lebo doma sme ho robili), bolo to bez cukru a bolo to ešte zdravé? Tak taký výrobok vám dnes predstavím. Volá sa Provital Fiber.

Test chuti sme spravili na viac ako 30 ľuďoch vrátane malých detí, ktoré k nám prišli do firmy a každému tento výrobok chutil.


Provital Fiber obsahuje:

Fermentovaný extrakt z 36 druhov ovocia a zeleniny. Výsledkom fermentácie je výrazne lepšie využitie protizápalových flavonoidov a polyfenolov z ovocia a zeleniny. Vďaka fermentačnému procesu sú tieto látky rozložené na dostupnejšie menšie molekuly, ktoré vie telo lepšie využiť. Polyfenoly a flavonoidy sú dôležité antioxidanty, ktoré priamo pôsobia v čreve a zabraňujú zápalom (nielen v čreve) a pomáhajú upokojiť imunitný systém.


Obsahuje vo vode rozpustné mikrovlákna. Zmes rôznych typov vlákien, ktoré sú lepšie využiteľné rôznymi baktériami v našom čreve. Široká škála vláknin poskytuje efektívnu výživu pre veľkú časť mikrobiómu. Vláknina obsiahnutá v Provital Fiber podporuje rast probioticky pôsobiacich baktérií. Preto je dobré túto vlákninu užívať aj počas antibiotickej liečby.


Provital Fiber obsahuje látky podobné enzýmu superoxiddismutáza, ktorý chráni mitochondrie. Tieto látky pritom nie sú ničené žalúdočnou kyselinou, tráviacimi enzýmami a ani žlčovými kyselinami!


Mikrovláknina z ProvitalFiber sa v čreve mení na špeciálne tuky (butyrát), ktoré vyživujú sliznice a pôsobia protizápalovo. Enzýmy obsiahnuté v Provital Fiber podporujú trávenie prijatej potravy. Provital Fiber tým podporuje aj metabolizmus.


V Probital Fiber nájdete aj probiotikum Bacillus subtilis DE111. Táto probiotická bákteria je vhodná pri - opakujúcich sa bolestiach brucha - zápaloch čreva - častej plynatosti a nadúvaní - škvŕkaní v bruchu - pocite nevoľnosti - pocitoch ťažoby v bruchu - častom nutkaní chodiť na záchod - znižuje nadmerné grganie - pomáha bojovať bojovať proti infekciám vrátane Clostrídium difficile a Helicobacter pylori - pri refluxe žalúdočnej kyseliny - tvorí látky vyživujúce črevné sliznice, ktoré pôsobia protizápalovo - tou látkou je butyrát


Bacillus subtilis pomáha znižovať zápaly čriev a hojiť „deravé črevo".

(McFarlin BK, Henning AL, Bowman EM, Gary MA, Carbajal KM. Oral spore-based probiotic supplementation was associated with reduced incidence of post-prandial dietary endotoxin, triglycerides, and disease risk biomarkers. World J Gastrointest Pathophysiol. 2017 Aug 15;8(3):117–26. DOI: 10.4291/wjgp.v8.i3.117. PMID: 28868181. PMCID: PMC5561432.)


Bacillus subtilis znižuje zápal v gastrointestinálnom trakte. Vedci už v minulosti zistili, že baktéria má antibiotické vlastnosti - dokáže zneškodniť patogénne baktérie zničením ich bunkových stien. Bacillus subtilis podporuje rast probiotických baktérií, je teda vhodné ho užívať po a počas antibiotickej liečby.


Bacillus Subtilis je odolný teplu a nevyžaduje si žiadne špeciálne podmienky na skladovanie.

ProvitalFiber je určený tak deťom ako aj dospelým.


ProvitalFiber sme pre vás pripravili v akciovom balíčku obľúbenými probiotikami Šťastné bruško Akcia Šťastné bruško a Provital Fiber (abczdravia.sk).

Samostatne ho nájdete tu Provital Fiber 90 g (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

413 views0 comments
bottom of page