top of page

Budeme otrokmi umelej inteligencie lebo si zničíme našou životosprávou mozog? Konšpirácia alebo realita, ktorú nedokážeme zvrátiť?

Mozog tvorí 2% hmotnosti človeka, ale spotrebuje až 20% energie celého tela. Je to preto, že mozog riadi a kontroluje všetky procesy v tele. Riadenie a kontrola tela prebieha neustále počas celého dňa. Aj v noci. Preto je strata schopnosti zásobiť nervové bunky v mozgu energiou pre človeka rizikom. Výrobu energie v mozgu pokrývajú bunkové elektrárne nazývajúce sa mitochondrie.






Ak sa v nervových bunkách mozgu nevytvorí dostatok energie môže to mať veľmi nepriaznivé následky. Nedostatočná tvorba energie vedie k tomu, že nervové  bunky  sú nadmerne dráždené a nútené vyrábať viac energie ako bunky potrebujú až dôjde k tomu, že  nervové bunky v dôsledku tohto javu poškodia, prestanú dobre fungovať a dokonca môžu zaniknúť.


Narušenie tvorby energie v mozgu vedie nielen k poškodzovaniu a odumieraniu buniek, ale aj k spúšťaniu zápalových procesov. Pozrite sa dobre okolo seba. Zistíte, že ľudí bolieva hlava, majú problémy s učením, koncentráciou, pamäťou, sú unavení, majú rôzne poruchy reči, vývojové poruchy a vyvíjajú sa u nich psychiatrické diagnózy ako depresia, úzkostné stavy a podobne.


Všetky tieto problémy sú spojené s mitochondriami a ich zlým fungovaním.  Napriek tomu, že ľudia majú dostatok glukózy pre mozog, mozog ľudí trpí nedostatok energie. Toto je paradox modernej doby. Dokonca sa pozoruje úbytok šedej hmoty pri mnohých ochoreniach a je to spúšťané práve zle fungujúcimi mitochondriami, ktoré ak sa narušia, spustia proces odumierania nervových buniek.


Pre mitochondrie a tvorbu energie je potrebný okrem iného horčík. Málo kto vie, že mitochondrie sú najväčšou zásobárňou vnútrobunkové horčíka. Bez horčíka sa nedokáže dobre uvoľňovať energia z mitochondrií. Horčík je potrebný na stabilné uvoľňovanie energie a dobré zásobovanie buniek energiou.


Ak si myslíte, že máte dostatok horčíka, lebo výsledky v krvi vám ukázali, že áno, ste na VEĽKOM OMYLE. U nás sa hladina horčíka meria z plazmy, neskúma sa množstvo horčíka v bunkách. V skutočnosti neexistuje súvislosť medzi množstvom horčíka v plazme a vo vnútri buniek. V plazme môžete mať dostatok horčíka a vo vnútri buniek nedostatok. Taká je realita a presnosť testov, ktorým veríme a myslíme si ako sme dobre vyživovaní.


Na správne zásobovanie mozgových buniek horčíkom môžete využiť ATA horčík. ATA horčík sa dokázateľne dostáva do mozgu a tým, že je naviazaný na acetyltaurát, čo je špeciálna forma taurínu, sa veľmi dobre vstrebáva do mozgových buniek. Acetyltaurín zároveň chráni nervové bunky pred dráždením  a toxickým účinkom mnohých látok.


ATA horčík nielenže pomáha mitochondriám, ale zároveň je ochrancom nervových buniek. A ak sa pozriete okolo seba koľko ľudí ma psychiatrické problémy, neurologické problémy, ako sa čoraz viac detí nevie sústrediť, má problém s pamäťou, má problémy s učením a pod. zistíte, že s nervovým systémom a mozgom sa deje zle nedobre. A zodpovednosť za to nesieme my, lebo my sme tvorcovia našej životosprávy. Som zvedavý, ako bude spoločnosť riešiť tieto problémy. Moderná spoločnosť je totiž závislá na tom, aby ľuďom dobre fungoval mozog. Som zvedavý, kedy prestanú svet riadiť ľudia, ale umelá inteligencia.


ATA horčík si  akcii môžete v akcii kúpiť tu:




Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme.

Andrej Medveď a jeho team

126 views0 comments
bottom of page