top of page

Ako vám fungujú strážcovia imunitného systému? Čo môžete urobiť preto, aby vám fungovali lepšie?

Imunita. Po nástupe detí do škôlok a škôl to začína byť asi najčastejšie skloňované slovo u matiek. Ak sa povie imunita, pod týmto pojmom si môžeme predstaviť schopnosť organizmu odolávať patogénom alebo rakovinovým bunkám.

Ako  vám fungujú strážcovia imunitného systému? Čo môžete urobiť preto, aby vám fungovali lepšie?

Aby imunitný systém dobre fungoval a chránil telo pred patogénmi, majú všetky typy imunitných buniek, ktoré sú zapojené do imunitnej reakcie špeciálnu a nezastupiteľnú úlohu. Jedným z týchto typov imunitných buniek sú dendritické bunky.


Dendritické bunky sa nachádzajú všade tam, kde dochádza ku kontaktu s vonkajším svetom, teda na slizniciach (nos, ústa, hrdlo, pažerák, vagína, črevá, dýchacie orgány) a na koži. Tam sú prvou líniou imunitných buniek, ktoré chránia telo, a preto sa označujú aj ako „strážcovia“ imunitného systému.


Ak sa patogény, ako sú baktérie alebo vírusy, dostanú cez kožnú bariéru alebo sliznice, dendritické bunky ich zachytia, pohltia a rozložia na menšie časti (antigény) a tie potom ukazujú iným bunkám imunitného systému, ktoré sa ich učia rozpoznávať a potom na ne reagovať. Takto sa aj vďaka dendritickým bunkám zapája do imunitnej reakcie adaptívna časť imunity.


Dendritické bunky sa po kontakte s patogénmi presúvajú tam, kde sú iné imunitné bunky, aby im poskytli informáciu o prítomnosti infekcie. Za týmto účelom putujú do lymfatických orgánov, ako sú lymfatické uzliny. Tam sa stretávajú s T bunkami (CD4+ alebo CD8+ bunky) a môžu ich aktivovať.


Schopnosť dendritických buniek ukazovať a aktivovať bunky adaptívneho imunitného systému robí dendritické bunky veľmi dôležitým prvkom imunity.


V našom eshope máme 2 látky, ktoré priaznivo pôsobia na dedritické bunky: 1, polysacahridy z dozretých plodov bazy čiernej (bežné extrakty tieto polysacharidy nemajú a nami použitý extrakt je vyrobený patentovanou technológiou) 2, Immuse , probiotiký kmeň Lactoccocus lactis kmeň Plasma


Obe tieto vyššie spomenuté látky pôsobia priaznivo na dendritické bunky a zabezpečujú to, aby tieto veľmi dôležité bunky imunitného systému rýchlo a dobre reagovali na patogény a informácia o patogénoch bola nielen včas odovzdaná bunkám adaptívneho imunitného systému, ale aby reakcia imunity bola dostatočne silná. Lebo ak nie informácia podaná imunite dostatočne intenzívne (nemá dostatočnú silu), imunita bude reagovať slabo/nedostatočne. Sila informácie je vyjadrená množstvom špeciálnych bielkovín, ktoré dendritické bunky vylučujú a volajú sa cytokíny.


Ak sa nevylúči dostatočné množstvo cytokínov imunita reaguje slabo a infekcia môže prebehnúť a nevie sa neraz ukončiť.


Immuse a patentovaný extrakt z plodov bazy čiernej sú vynikajúci prostriedok na posilnenie imunity, preto sme oba výrobky dali do akciového balíka a by ste ich mohli užívať spolu.

K dávkovaniu: 1, immuse mozete užívať kedykoľvek počas dňa a kombinovať ho s ktorým ktokoľvek výrobkom 2, extrakt z bazy konzumujte po jedle a nejedzte spolu s probiotikami a selénom (seleničitan sodný)


Immuse pritom aktivuje špeciálny podtyp dendritických buniek, ktoré sa nazývajú plazmacytoidné a tieto bunky sú generálom imunity a riadia činnosť všetkých ostatných buniek imunitného systému. Na trhu neexistuje žiadny iný doplnok, ktorý by mal takýto účinok.


Akciový balík na posilnenie imunity (dendritických buniek) nájdete tu Akcia extrakt z plodov bazy čiernej a Immuse (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk andrej.medved9@gmail.com

330 views0 comments
bottom of page