top of page

Ako si efektívne chrániť svoju imunitu?

Oxidačný stres je jedným z faktorov, ktoré sa podieľajú na vzniku zdravotných komplikácií. Dnes je popísaných viac ako 100 ochorení, kde je príčina ich vzniku je oxidačný stres. Oxidačným stresom označujeme stav, kedy sa tvorí toľko agresívnych častíc nazývaných voľné radikály, že antioxidanty ich nedokážu zneutralizovať. Nezneutralizované voľné radikály následne poškodia bunky a tkanivá a vyvolajú zápaly a chorobu (zdravotnú komplikáciu).

Ako si efektívne chrániť svoju imunitu?

Oxidačný stres môže prispieť aj k narušeniu imunitných funkcií. Ak prebieha oxidačný stres v čreve, kde sídli väčšina imunity môže oxidačný stres narušiť aj imunitu. K znižovaniu resp. prevencii vzniku oxidačného stresu prispieva aj správna črevná mikroflóra.


Pri skúmaní ako probiotiká chránia pred oxidačným stresom črevo sa zistilo že laktobacily L. casei a L. acidophilus. vykazovali najvyššiu antioxidačnú kapacitu oproti iným skúmaným laktobacilom.


Kmene L. casei a L. acidophilus nájdete v probiotikách Prázdne črievko. Užívaním prázdneho črievka budete dávať do tela laktobacily, ktoré vytvárajú látky, ktoré ničia voľné radikály poškodzujúce imunitu v čreve.


Na čo všetko môžete použiť probiotiká Prázdne črievko si môžete prečítať tu Univerzálne, imunitu podporujúce probiotikum! (andrejmedved.sk)


Na probiotiká Prázdne črievko prebiehajú v našom e-shope rôzne akcie s výrazným cenovým zvýhodnením a môžete si ich pozrieť tu


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk andrej.medved9@gmail.com

251 views0 comments
bottom of page