top of page

Ako môžu matky pomôcť svojim ešte nenarodeným deťom?

Atopický ekzém, alergie, imunitné problémy, zápaly stredného ucha a podobne. Všetky tieto zdravotné problémy sú ovplyvňované dianím v čreve. To čo sa deje v čreve, ovplyvňuje zase zloženie baktérií, ktoré sa tam nachádzajú.

Až donedávna sa predpokladalo, že črevo dieťaťa začne byť ovplyvňované baktériami až po pôrode. Ale nie je tomu tak. Zistilo sa totiž, že v mekóniu (prvej stolici novorodenca) narodených detí sa nachádzajú rôzne druhy baktérií.


Zmena pohľadu na predpokladanú sterilitu bakteriálneho zloženia čreva novorodenca sa uskutočnila na základe pozorovania pupočníkovej krvi. Tá obsahuje taktiež baktérie, a to najmä enterokoky. Aj v matkinej placente sa našli gény laktobacilov a bifidobaktérií, ktoré sa prenášajú z matky na dieťa. Nezáležalo na tom či sa dieťa narodilo vaginálnym pôrodom alebo cisárskym rezom.


Štúdie dokazujú, že kontakt dieťaťa s matkiným mikrobiómom začína oveľa skôr ako pôrodom dieťaťa. Tieto baktérie zjavne neslúžia len na kolonizáciu čriev nenarodeného dieťaťa, ale aj na prípravu imunitného systému dieťaťa a na život mimo lona matky.


Na základe týchto informácií by sa matky, samozrejme v prípade ak chcú pre svoje deti urobiť len to najlepšie, mali starať o svoje črevo a baktérie v ňom. Jedným zo spôsobov je aj užívanie látok, ktoré podporujú dobré baktérie.


Takéto látky nájdete aj vo výrobkoch Viaimun a Viafiber. Oba tieto výrobky podporujú rozmnožovanie zdraviu prospešných baktérií (laktobacilov a bifidobaktérií a baktérií potláčajúcich zápaly) v čreve.



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

206 views0 comments
bottom of page