top of page

Toto všetko môže spôsobiť vysoká hladina glukózy v krvi

Glukóza je palivom pre bunky. Strava bežných ľudí pozostáva najmä zo sacharidov, ktoré dodávajú do krvi glukózu a táto slúži ako zdroj energie pre bunky. Telo sa snaží mať vyrovnanú hladinu glukózy, lebo zvýšené hladiny glukózy sú pre organizmus problém.

Vyššia hladina glukózy vedie k:

- vysokej tvorbe agresívnych voľných radikálov a oxidačnému stresu. Oxidačný stres poškodzuje bunky (napr. aj bunky imunitného systému)

- spúšťaniu zápalov

- poškodzovaniu bielkovín a tukov (aj starecké škvrny môžu vznikať ako následok pôsobenia vyšších hladín glukózy v krvi)

- preťažovaniu pankreasu, strate citlivosti buniek na inzulín a narušeniu metabolizmu (diabetes, zvýšeným hladinám LDL a celkového cholesterolu)

- zrýchlenému starnutiu

- a pod.


Zvýšená hladina glukózy je nebezpečná pre oči, nervový systém, obličky a pod. Zvýšená hladina glukózy v krvi nenarobí problémy zo dňa na deň. Na telo a zdravie pôsobí pomaličky, ale o to nebezpečnejšie. Ľudia s nevôľou riešia problémy, ktoré vidia, vnímajú a ak ich nevnímajú - neuvedomujú si ich, riešiť to chce len málokto. To je prípad aj zvýšenej hladiny glukózy v krvi.


Na zvýšenej hladine glukózy v krvi má veľký vplyv napr. strava bohatá na rafinované sacharidy (múčne jedla, sladkosti a pod.), hormonálne zmeny u žien tiež môžu ovplyvniť hladinu glukózy v krvi. Počas menštruácie sa mení citlivosť na inzulín čo vedie k zmenám hladiny inzulínu a množstva glukózy v krvi. a pod.

Na zníženie hladín glukózy v krvi po jedle sú vhodné niektoré polyfenoly. Polyfenoly sú látky tvorené rastlinami a majú rôzne pozitívne účinky na zdravie. Jedným z najbohatších zdrojom polyfenolov sú púčiky klinčeka. Práve polyfenoly z púčikov klinčeka sú vhodné pri znižovaní hladiny glukózy po jedle.


Majú aj iné pozitívne účinky:

1, Pomáhajú zlepšovať funkciu pečene

2, Pomáhajú telu odbúravať alkohol a znižujú toxické účinky alkoholu na organizmus

3, Zvyšujú tvorbu antioxidačných a detoxikačných enzýmov

4, Znižujú oxidačný stres a zmierňuje zápalové procesy. Bránia oxidačnému poškodeniu tukov. Oxidačné poškodenie tukov je rizikovým faktorom pre vznik zápalov a pre poškodenie buniek.

5, Znižujú hladinu glukózy po jedle v krvi o 16 % – 21,5 % u zdravých účastníkov. U ľudí, ktorí majú prediabetes až o 27,2 %. U ľudí s diabetom klesli prihladiny cukrom poškodeného hemoglobínu (parameter HbA1). Ak sa poškodí hemoglobín krvným cukrom, zle prenáša kyslík a bunky trpia nedostatkom kyslíka a energie.

6, Upravujú hladinu cholesterolu a triglyceridov. Pri užívaní polyfenolov z púčikov klinčeka došlo:

- k zníženiu celkového cholesterolu o 23,14 %

- triglyceridov o 23,50 %

- LDL cholesterolu o 27,60 %

- HDL cholesterol sa zvýšil o 15,39 %

7, Podporujú detoxikáciu

Pre koho sú vhodné polyfenoly z púčikov klinčeka?

- pre ľudí, ktorí majú problémy s vyšším cholesterolom a triglyceridmi

- pre ľudí s diabetom, prediabetom, metabolickým syndrómom

- pre ľudí, čo majú problémy s cievami (jeden z faktorom, ktorý vedie k poškodeniu ciev je vysoká hladina glukózy)

- pre ľudí, ktorí majú problémy s pečeňou (napr. stukovatená pečeň)

- pre tých, ktorí chcú podporiť detoxikáciu organizmu

- pre tých, čo horšie znášajú alkohol

- pre ľudí s kardiovaskulárnymi problémami

- pre ľudí, ktorí sa snažia udržať si správnu váhu (pre stratu tuku z tela je nevyhnutné mať stabilnú hladinu glukózy, vysoká hladina glukózy bráni spaľovaniu tuku v tele)

- pre tých, čo majú žalúdočné vredy


Polyfenoly z púčikov klinčeka nájdete v produkte DETOX, ktorý si dnes môžete kúpiť tu:



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team


 
 
 

Comments


bottom of page