Toto všetko môže spôsobiť vysoká hladina glukózy v krvi
- luciamedvedova
- May 7
- 3 min read
Glukóza je palivom pre bunky. Strava bežných ľudí pozostáva najmä zo sacharidov, ktoré dodávajú do krvi glukózu a táto slúži ako zdroj energie pre bunky. Telo sa snaží mať vyrovnanú hladinu glukózy, lebo zvýšené hladiny glukózy sú pre organizmus problém.

Vyššia hladina glukózy vedie k:
- vysokej tvorbe agresívnych voľných radikálov a oxidačnému stresu. Oxidačný stres poškodzuje bunky (napr. aj bunky imunitného systému)
- spúšťaniu zápalov
- poškodzovaniu bielkovín a tukov (aj starecké škvrny môžu vznikať ako následok pôsobenia vyšších hladín glukózy v krvi)
- preťažovaniu pankreasu, strate citlivosti buniek na inzulín a narušeniu metabolizmu (diabetes, zvýšeným hladinám LDL a celkového cholesterolu)
- zrýchlenému starnutiu
- a pod.
Zvýšená hladina glukózy je nebezpečná pre oči, nervový systém, obličky a pod. Zvýšená hladina glukózy v krvi nenarobí problémy zo dňa na deň. Na telo a zdravie pôsobí pomaličky, ale o to nebezpečnejšie. Ľudia s nevôľou riešia problémy, ktoré vidia, vnímajú a ak ich nevnímajú - neuvedomujú si ich, riešiť to chce len málokto. To je prípad aj zvýšenej hladiny glukózy v krvi.
Na zvýšenej hladine glukózy v krvi má veľký vplyv napr. strava bohatá na rafinované sacharidy (múčne jedla, sladkosti a pod.), hormonálne zmeny u žien tiež môžu ovplyvniť hladinu glukózy v krvi. Počas menštruácie sa mení citlivosť na inzulín čo vedie k zmenám hladiny inzulínu a množstva glukózy v krvi. a pod.
Na zníženie hladín glukózy v krvi po jedle sú vhodné niektoré polyfenoly. Polyfenoly sú látky tvorené rastlinami a majú rôzne pozitívne účinky na zdravie. Jedným z najbohatších zdrojom polyfenolov sú púčiky klinčeka. Práve polyfenoly z púčikov klinčeka sú vhodné pri znižovaní hladiny glukózy po jedle.
Majú aj iné pozitívne účinky:
1, Pomáhajú zlepšovať funkciu pečene
2, Pomáhajú telu odbúravať alkohol a znižujú toxické účinky alkoholu na organizmus
3, Zvyšujú tvorbu antioxidačných a detoxikačných enzýmov
4, Znižujú oxidačný stres a zmierňuje zápalové procesy. Bránia oxidačnému poškodeniu tukov. Oxidačné poškodenie tukov je rizikovým faktorom pre vznik zápalov a pre poškodenie buniek.
5, Znižujú hladinu glukózy po jedle v krvi o 16 % – 21,5 % u zdravých účastníkov. U ľudí, ktorí majú prediabetes až o 27,2 %. U ľudí s diabetom klesli prihladiny cukrom poškodeného hemoglobínu (parameter HbA1). Ak sa poškodí hemoglobín krvným cukrom, zle prenáša kyslík a bunky trpia nedostatkom kyslíka a energie.
6, Upravujú hladinu cholesterolu a triglyceridov. Pri užívaní polyfenolov z púčikov klinčeka došlo:
- k zníženiu celkového cholesterolu o 23,14 %
- triglyceridov o 23,50 %
- LDL cholesterolu o 27,60 %
- HDL cholesterol sa zvýšil o 15,39 %
7, Podporujú detoxikáciu
Pre koho sú vhodné polyfenoly z púčikov klinčeka?
- pre ľudí, ktorí majú problémy s vyšším cholesterolom a triglyceridmi
- pre ľudí s diabetom, prediabetom, metabolickým syndrómom
- pre ľudí, čo majú problémy s cievami (jeden z faktorom, ktorý vedie k poškodeniu ciev je vysoká hladina glukózy)
- pre ľudí, ktorí majú problémy s pečeňou (napr. stukovatená pečeň)
- pre tých, ktorí chcú podporiť detoxikáciu organizmu
- pre tých, čo horšie znášajú alkohol
- pre ľudí s kardiovaskulárnymi problémami
- pre ľudí, ktorí sa snažia udržať si správnu váhu (pre stratu tuku z tela je nevyhnutné mať stabilnú hladinu glukózy, vysoká hladina glukózy bráni spaľovaniu tuku v tele)
- pre tých, čo majú žalúdočné vredy
Polyfenoly z púčikov klinčeka nájdete v produkte DETOX, ktorý si dnes môžete kúpiť tu:
Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme
Andrej Medveď a jeho team
Comments