top of page

Aj keď o tom neviete, môže to byť zdravie ohrozujúce?

Updated: Oct 4, 2022

Keď sa rozprávam s ľuďmi väčšinou vidím ľudí, ktorí sa boja toho čo vidia. Inak strach z niečoho čo človek vidí je logický. Ale problémom modernej doby je to, že sme ako priemyselná spoločnosť vytvorili mnohé faktory poškodzujúce zdravie a nevidno ich.

Len málo kto si uvedomuje, že človek svojou aktivitou (priemysel a pod.) vytvoril látky, ktoré naša imunita nepozná. Keď imunita príde do kontaktu s týmito látkami, ktoré sa nachádzajú bežne v našich životoch ako rôzne chemikálie v potrave, vzduchu, prachové nanočastice z tlačiarní, z dopravy, priemyslu a podobne, reaguje imunita na tieto látky tvorbou zápalových poslov.


Poslovia zápalu nemusia zostávať v mieste vzniku, ale dokážu cirkulovať po tele a spúšťajú oxidačný a nitrozačný stres. Pod oxidačným stresom označujeme to, že agresívne formy kyslíka a jeho zlúčenín poškodzujú naše bunky a štruktúry tela a dostávajú tak telo do stresu. Pri nitrozačnom strese to robia agresívne zlúčeniny dusíka.


Toto vytvára podmienky pre rozvoj zápalov z oxidačného a nitrozačného stresu aj v iných častiach tela ako len v tej časti tela, kde telo prišlo do kontaktu s chemikáliou alebo inou látkou podporujúcou zápal.


Mnohé bunky sú pri kontakte s chemikáliami či prachovými časticami alebo aj umelým žiarením poškodené alebo dokonca zničené. Takto sa zvyšujú požiadavky na regeneráciu (obnovu) čo si vyžaduje vyššie náklady na zdroje kvalitných bielkovín a tukov, z ktorých sa bunky skladajú.


Celý tento proces prebieha dlhé mesiace a roky. Vy pritom nič netušíte, lebo nič necítite. Možno ste len trochu viac unavení, podráždení a pod. ale kto by to riešil, veď dnes je okolo vás takých ľudí viac ako dosť. Je to tým pádom pre vás normálne. A pritom nastupujúca únava, mierne zmeny psychiky sú signálom, že v tele sa deje čosi čo vám ohrozuje zdravie.


Nakoľko ste zodpovední a chodíte na prehliadky a tam vám lekár povie, "že vám nič nie je", dokonca máte pocit, že celý váš život je presne taký, aký ste chceli. Bohužiaľ, celá laboratórna diagnostika u nás nie je postavená tak, aby neodhalila tieto zápaly, ktoré vám opisujem. Teda tie preventívne prehliadky sú ako mačacie zlato. Pekné ale takmer bezcenné. Až príde deň D a vtedy sa to stane.


Jedna stresová situácia alebo z ničoho nič, ako mi to často opisujete a zrazu vidíte že ste chorí. A ste v šoku. Veď doteraz mi nič nebolo a aj lekár mi povedal, že som zdravý.

Zápaly v tele narúšajú psychiku a aj hormonálnu činnosť. Niet divu, že veľa ľudí je na tom psychicky zle a mnohí ľudia trpia problémami s hormónmi ako gynekologické problémy, problémy so štítnou žľazou alebo stratou libida.


Ľudia sa následne uchýlia k rôznym zmenám stravy a tam hrozí pre nich ďalšie riziko. Odoprú telu neraz zlým výberom výživy pre telo a zdravie dôležité látky a tými sú bielkoviny/aminokyseliny.


V posledných rokoch sa tu venuje veľa ľudí vitamínom, extraktom z rastlín, tinktúram a pod. Ale na bielkoviny/aminokyseliny sa zabúda. Pritom len málo kto si uvedomuje, že telo sa skladá najmä z bielkovín/aminokyselín a každá choroba je v podstate degenerácia - rozpad, poškodzovanie bielkovín.


Ak chcem liečiť-regenerovať čiže obnovovať poškodené a zničené tkanivá vznikajúce pri chorobe, musím mať logicky dostatok stavebných látok, čiže aminokyselín. Ak ich nemám regenerácia a teda aj liečba tela je spomalená/zastavená.


Aminokyseliny sú pritom potrebné napríklad na: - tvorbu kostných buniek - tvorbu červených krviniek (erytrocytov) - rýchlosť obnovy srdcových buniek - tvorbu látok, ktoré ovplyvňujú psychiku a volajú sa neurotransmitery - tvorbu enzýmov (teda aj trávenia) - tvorbu hormónov - na správne fungovanie imunity napr. tvorbu protilátok - na zachovanie pružnosti kože - pre svaly a kĺby - na všeobecnú pohodu a výdrž - a pod.


Lenže aminokyselinám ľudia nevenujú pozornosť, pritom mnoho ľudí trpí nedostatkom tých správnych aminokyselín. Hlavne chronicky chorí ľudia, ľudia s tráviacimi problémami, často krát vegáni, vegetariánmi (tu ma asi stihne spŕška kritiky a rozumiem tomu, sám by som tak reagoval, bol som kedysi vegetarián a pamätám si svoje reakcie) atď.

Aminokyseliny sú jednoducho povedané veľmi dôležité, najmä tie, ktoré si telo nevie vyrobiť samé, ktoré voláme esenciálne. A po dlhšom váhaní som sa rozhodol, že ich budeme predávať, lebo viem, že mnohí ich potrebujú na zlepšenie svojho zdravia.


Viem, že tento výrobok to nebude mať na ružiach ustlané, lebo ak sa povie imunita kto si len spomenie na aminokyseliny, ale čo tam po tom, že všetky protilátky a aj samotné bunky imunitného systému sú zložené z aminokyselín.


V našom e-shope nájde výrobok Essential AMINOkomplex 169g (abczdravia.sk), ktorý obsahuje také aminokyseliny, ktoré si telo nedokáže vyrobiť samé (čiže esenciálne) a tieto aminokyseliny sú zostavené podľa receptúry, ktorá bola urobená tak aby zvyšovala využitie tých bielkovín, ktoré prijímame bežne z potravy.


A pre koho je výrobok určený? - pre ľudí s tráviacimi problémami - pri stresovej záťaži - pri chronických chorobách - pri problémoch s imunitou - pri hormonálnych poruchách - pri osteoporóze - pri kožných ochoreniach - pre tých, ktorí chcú podporiť regeneráciu a detoxikáciu


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

219 views0 comments
bottom of page