top of page

Keď dianie v tele ovplyvňuje to, čo sa deje v čreve, a ľudia to ignorujú

V poslednej dobe som si uvedomil koľko ľudí má problémy so sliznicami. Zápal dutín, problémy v ústnej dutine vrátane paradentózy, problémy s močovo-pohlavným systémom ako napríklad endometrióza, mnohé žalúdočné problémy, črevné problémy ako napríklad ulcerózna kolitída, astma ale aj časté infekcie horných dýchacích ciest atď.

Ak by sme sa pozreli na to, ako rieši problémy na slizniciach tela školská medicína, zistili by sme, že slizniciam v ľudskom tele sa venujú mnohé odbory. Liečba je pritom takmer vždy symptomatická. Zväčša sa potláčajú len prejavy.


Pritom sliznica sa po oplodnení vajíčka začína vyvíjať ako jeden celok, ako " jedna trubica". Sliznice aj následne fungujú ako jeden celok, aj keď my ich tak nevnímame. Sliznice sú poprepájané lymfatickým systémom a imunologicky. Ak sa pozrieme na sliznice bližšie zistíme, že veľmi dôležitú úlohu tu zohráva črevo, črevné sliznice a bakteriálne zloženie čreva.


Črevo je akýsi centrálny orgán kde sa trénuje imunita. Z čreva sa ovplyvňuje dianie vo všetkých slizniciach tela. Ľudia na toto pri riešení svojich problémoch často zabúdajú. Ak má žena problémy s výtokmi alebo endometriózou ide ku gynekológovi, človek so zápalmi dutín ide na ORL a podobne. Ale pacienti si neuvedomujú prepojenie všetkých slizníc. Čo je však tragédiou, že si to neuvedomujú ani lekári.


Dianie v čreve sa netýka pritom len slizníc nášho tela, ale ovplyvňuje aj dianie ešte nenarodených detí. Nedávno som čítal jeden zaujímavý príbeh, kde bol zdokumentovaný príbeh malého chlapca od veku 5 mesiacov. Chlapec bol narodený prirodzene, plne kojený so zdravotnými problémami typickými pre dnešné deti. Atopie, časté infekty, imunitná nedostatočnosť a podobne.


Na príčinu jeho problémov sa prišlo cez matku (tá bola súčasťou jedného projektu kde sa sledovala a robili sa diagnostiky čreva). Zmenená črevná flóra matky v tehotenstve, následne zmenená vaginálna flóra a chybná kolonizácia čreva dieťaťa. Ani materské mlieko nedokázalo vykompenzovať bakteriálne zmeny v čreve a následné zmeny v pôrodných cestách. Ľudia berú dianie v čreve na ľahkú váhu, a pritom to ovplyvňuje životy nielen nás.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

270 views0 comments
bottom of page