top of page

Vírusy ako rizikový faktor vzniku autoimunitných ochorení a rakoviny?

Updated: Oct 4, 2022

Toto leto bolo výnimočné v tom, koľko viróz pochytalo nielen deti, ale aj dospelých a potrápilo ich v oblasti tráviaceho traktu. Zároveň pozorujem aj nárast infekcii herpetických vírusov ako napr. Epstein - Barrovej vírusu (v skratke EBV a túto skratku budem používať v texte), ktorý keď sa prejaví nazve sa mononukleóza. Táto choroba bohužiaľ nie je vždy odhalená a aj diagnostika, ktorá sa u nás používa je bohužiaľ nepresná. Čiže prípadov je určite viac ako sú oficiálne štatistiky.

Prečo sú vírusy také nás také nebezpečné? Lebo podľa výskumov mnohé z nich dokážu spustiť rakovinu. A platí to aj o EBV, ktorý je v očiach ľudí dosť podceňovaný.

EBV spôsobuje poruchy v organizme na viacerých úrovniach a okrem mononukleózy sa tento vírus napr. spája ako spúšťač syndrómu chronickej únavy.


EBV je zároveň zaradený do skupiny potenciálne onkogénnych (rakovinu spúšťajúcich) vírusov, pričom sa spája s rakovinou, ako napr.: - non-Hodgkinov lymfóm (vrátane Burkittovho lymfómu) - nádory hlavy a krku (vrátane karcinómu nosohltanu, rakoviny ústnej dutiny, nádorov hrtan).

Vírus spúšťa onkogenézu (onkogenéza je vznik nádoru/rakoviny) pomocou rôznych vírusových bielkovín a vírusovej mikroRNA. EBV dokáže "prebývať" v B bunkách imunitného systému (B bunky tvoria protilátky) a vírusové mikroRNA bráni infikovaným B bunkám imunitného systému vysielať „poplachové signály“, čím vírus narúša funkcie iných budniek imunitného systému aby zničili vírusom infikované bunky. Vírus sa tak môže intenzívnejšie množiť čo zvyšuje riziko rakoviny.


Existuje tiež podozrenie, že infekcie EBV sa podieľajú na rozvoji autoimunitných ochorení, ako je: - lupus erythematosus - roztrúsená skleróza - diabetes typu 1 - reumatoidná artritída - juvenilná idiopatická artritída - celiakia - crohnova choroba - ulcerózna kolitída


Toto dokáže vírus cez manipuláciu s génmi ľudských buniek..

Ako vidíte vírusy sú nebezpečné a najmä ich dlhodobé pôsobenie je pre človeka obrovským zdravotným rizikom.


Keď vidím ako sa tu darí vírusovým infekciám a koľko detí má infekcie EBV vírusom a koľkým to neodhalili ,je to veľkým alarmom pre našu budúcnosť. Ľuďom zlyháva imunita voči vírusom a tie nám robia čoraz väčšie problémy.


Na posilnenie protivírusovej obrany máme novinku a tou je IMMUSE®. Tento výrobok podporuje nielen vrodenú imunitu v boji s vírusmi, ale aj adaptívnu a v tom je výnimočný. IMMUSE® aktivuje všetky systémy imunity, ktoré sa zapájajú do boja s vírusmi a vírusmi napadnutými bunkami. IMMUSE® si môžete kúpiť tu IMMUSE® 30 kapsúl (abczdravia.sk).


Účinok IMMUSE® bol dokázaný 14 klinickými štúdiami urobených na ľuďoch. IMMUSE® je jediná látka s dokázaným vplyvom na plazmatocytoidné dendritické bunky, ktoré sú gerélom imunitnej obrany.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

332 views0 comments
bottom of page