top of page

Aj pri helikobacterovi, gastritídach, plesniach či vredoch na žalúdku?

Updated: Oct 4, 2022

Tráviace problémy v oblasti žalúdka sú takmer vždy spojené s poškodením slizníc žalúdka. Ak lekári pchajú hadicu do žalúdka cieľom je sledovať sliznice žalúdka a ich poškodenie. Narušenie slizníc je aj pri helicobaterovi, zápaloch žalúdka ale aj vredoch. Cieľom pri riešení týchto problémov by malo byť hojenie/regenerácia slizníc žalúdka. A ideálne by to malo byť prírodnými prostriedkami.

Dnes vám ukážem ako.

Opuntia ficus indica je druh kaktusu. Tento kaktus sa už dlhší čas skúma ako by mohol pomôcť ľudom , lebo táto rastlina sa využíva tradične v ľudovom liečiteľstve. V tomto kaktuse sa našlo množstvo bioaktívnych látok, ktoré potenciálne dokážu pomôcť pri tvorbe zdravia. Jedným z týchto látok sú bioaktívne polysacharidy z gélu kladód z opunciového kaktusu.


Účinok týchto polysacharidov na na žalúdočné vredy sa dokázala už v roku 2001

V štúdii publikovanej Elsevierom v roku 2016 sa skúmal gél kladód Opuntia ficus indica a zložky, ktoré sa v nich nachádzajú. Zistilo sa, že polysacharidy obsiahnuté v gély vykazujú vynikajúce vlastnosti, pokiaľ ide o hojenie rán žalúdočnej sliznice. Účinok je dosiahnutý tým, že gél ochranne leží na slizniciach a bioaktívne látky v ňom obsiahnuté podporujú regeneráciu už poškodených oblastí slizníc žalúdka.


Účinky vyššie popísaného gélu dopĺňajú protizápalové zložky listov olivovníka. Tieto listy sú známe vysokou hladinou antioxidantov - hydroxytyrozolu a oleuropeínu, ako aj flavonoidov a polyfenolov. Najmä horká látka oleuropeín, glykozylovaný sekoiridoid, má silné protizápalové, antivírusové a antifungálne (protiplesňové) vlastnosti.


Nedávna štúdia, ktorá sa uskutočnila v roku 2019 na poliklinike Univerzity v Messine so 100 účastníkmi, skúmala ako funguje kombinácia extraktu z opuncie a listov olivovníka. Všetci účastnći tejto štúdie trpeli žalúdočnými poruchami. V randomizovanej, dvojito zaslepenej štúdii dostávalo 60 pacientov dennú dávku extraktu 400 mg figy a olivového listu počas 8 týždňov. 40 pacientov dostalo placebo. Výsledok: V porovnaní so skupinou s placebom všetky testované osoby, ktoré konzumovali zmes figy a listov z olivovníka, zaznamenali výrazné zlepšenie symptómov.


A túto zmes, ktorá sa klinicky testovala nájdete v Gastro pohoda 60 kapsúl (abczdravia.sk)

Gastro Pohodu tak môžete použiť ak vás trápi: - kandida - helikobakter - vredy na žalúdku - zápal žalúdka (gastritída)


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

489 views0 comments
bottom of page