top of page

Čo sa to deje s našimi deťmi? A čo bude s ich deťmi?

Včera večer mi mladšia dcéra Veronika povedala, že jej spolužiačka nosí "zváračské" okuliare. Nedalo mi neopýtať sa čo to vlastne nosí, aký typ okuliarov mala na mysli?

Dostal som odpoveď, že sú to špeciálne okuliare, ktoré nepustia k očiam dieťaťa alergény. Spolužiačka má alergiu.


Ako tak sledujem dnešné deti, tak trpia na rôzne alergie, atopické ekzémy, tráviace problémy, imunitné nedostatočnosti, poruchy pozornosti, poruchy koncentrácie, autizmus, juvenilné artritídy, problémy so štítnou žľazou a čo ja viem čo ešte. Odkiaľ sa to berie?


Dnes vám ukážem jednu podľa mňa častú príčiny vzniku chorôb, a tou sú poškodené mitochondrie.


Mitochondrie sú malé bunkové elektrárne. Tvorí sa v nich energia, hormóny, niektoré látky ako napríklad hém (zložka krvného farbiva) a podobne. Mitochondrie majú svoju vlastnú DNA. Je iná ako tá, ktorá sa nachádza v jadre našich buniek. Ak sa mitochondrie poškodia na úrovni DNA, začínajú sa problémy.


Ak sa poškodí 20% DNA mitochondrií, organizmus to vie ešte kompenzovať. Pri 40% poškodení mitochondrií už napríklad človek priberá bez toho, aby menil stravu, zle znáša stres, hluk, prácu, objavujú sa časté infekcie, orgány strácajú energiu na svoje fungovanie. Začnú sa vyskytovať choroby. Pri 60% poškodení mitochondrií sa dostavuje únava, vyčerpanie, závažné ochorenia.


A mitochondrie sa dedia po matkách. V každom vajíčku sa nachádza až 100 000 mitochondrií. Keď dôjde k oplodneniu vajíčka, kde je poškodenie mitochondrií na isté %, toto poškodenie mitochondrií dostane dieťa do vienka. Akonáhle sa toto dieťa po narodení začne dostávať do kontaktu s látkami, ktoré mitochondrie moc nemusia, ako strava bohatá na sacharidy, jednoduché cukry, potrava chudobná na živiny, vakcíny, lieky, antibiotiká a podobne, poškodenie mitochondrií sa začne prehlbovať a prepukajú ďalšie ochorenia.


Poškodená mitochondria v bunke má vždy tendenciu aktivovať zápalové procesy. Nesprávnou životosprávou dochádza k postupnému zhoršeniu zdravia a nakoniec sa u detí vyvinú chronické ochorenia. Každé chronické ochorenie (aj alergie, atopické ekzémy a podobne) podporuje poškodzovanie mitochondriálnej DNA. A kruh deštrukcie sa uzatvára. Dieťa prichádza do reprodukčného veku a jeho mitochondrie sú poškodené viac ako mala pri jeho počatí matka. Cyklus sa opakuje a poškodenia sa prehlbujú.


Záver z toho si každý vytvorte sám pre seba.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

522 views0 comments
bottom of page