top of page

Melissen-Basentabletten a jeho účinky

Rád by som vám predstavil produkt Melissen-Basentabletten.


Tento prípravok je zmesou minerálov a vitamínov (draslík, horčík, zinok, vitamíny C, E a B komplex) a patentovaného extraktu z medovky.

Extrakty z liečivých rastlín sa produkujú z toho dôvodu, lebo garantujú množstvo účinnej látky danej rastliny, ktorú v čajoch zaručiť nikto nevie.


Medovkový extrakt použitý v Melissen-Basentabletten má dokázané účinky pomocou štúdie. Protistresový účinok medovky na ľudí sa preukázal v dvojito zaslepenej, placebom kontrolovanej klinickej štúdii - iba dva týždne užívania 600 mg extraktu z medovky denne zmiernilo príznaky spojené s úzkosťou o 72% (Cases et al., 2011).


Medovka bola tiež účinná pri poruchách spánku - zlepšila sa kvalita spánku, trvanie spánku a účinnosť spánku (Haybar a kol., 2018).


Extrakt z medovky je účinnou formou pre nájdenie rovnováhy a pohody v každodennom zhone. Okrem tradičného použitia sa medovka skúmala aj v mnohých vedeckých štúdiách.


Boli preukázané jej nasledovné účinky:

· zmiernenie stresu a úzkosti,

· zníženie nadúvania,

· podpora trávenia,

· antioxidačné účinky,

· antivírusové účinky,

· antibakteriálne účinky.


Cases J, Ibarra A, Feuillère N, Roller M, Sukkar SG (2011): Pilot trial of Melissa officinalis L. leaf extract in the treatment of volunteers suffering from mild-to-moderate anxiety disorders and sleep disturbances. Med J Nutrition Metab; 4(3): 211-218.


Haybar H, Javid AZ, Haghighizadeh MH, Valizadeh E, Mohaghegh SM, Mohammadzadeh A (2018): The effects of Melissa officinalis supplementation on depression, anxiety, stress, and sleep disorder in patients with chronic stable angina. Clin Nutr ESPEN; 26:47-52.


Melissen - Basentabletten od Dr. Jacobs si môžete objednať tu:



71 views0 comments
bottom of page