top of page

Tieto následky môžete po prekonaní infekcie vidieť u čoraz väčšieho množstva ľudí. Dôvod prečo sa to deje nájdete v mojom článku.

Včera som písal článok o tom, ako po odznení infekcie kovidu, hoci môže byť táto infekcia slabá a bezproblémová, dochádza ešte dlhé mesiace k zvýšenej tvorbe zápalových látok. Zápalové látky dokážu cez rôzne mechanizmy oslabovať imunitu človeka v boji s patogénmi. Toto môže mať za následok, že sa v tele človeka reaktivujú (reaktivácia je opätovné aktivovanie) patogény, ktoré v tele človeka žijú a nie sú aktívne.





Vo vzorkách  tkanív od zdravých ľudí bolo nájdených 39 rôznych typov vírusov ako napr. Epstein-Barrovej vírus, herpetické vírusy, cytomegalovírusy, vírusu hepatitídy typu C, ľudského papilomavírusu (HPV), adeno-asociovaných vírusov a RNA vírusy a iné intracelulárne (vnútrobunkové) bakterie.


Vďaka opätovnej aktivácii choroboplodných zárodkov v tele sa môžu nakaziť ďalšie časti tela a spôsobiť nové problémy.


Pozrite si aké prejavy môžu mať reaktivované vírusové a bakteriálne infekcie spôsobené kovidom alebo oslabenou imunitou napr. aj po kovide . Tieto prejavy sú neraz totožné s pokovidovými prejavmi - longkovid a postkovid.


Vírus Epstein-Barrovej (mononukleóza): únava, vyčerpanie, horúčka, príznaky podobné chrípke, nevoľnosť , strata chuti do jedla, opuch lymfatických uzlín , sčervenanie kože, zápal hrdla, pocit slabosti, zápal svalov.


Cytomegalovírus: únava, vyčerpanie, horúčka, príznaky podobné chrípke, opuchnuté lymfatické uzliny, bolesť hrdla, zväčšená slezina


Herpes simplex vírus: únava, vyčerpanie, herpesové pľuzgiere na koži alebo slizniciach úst, pier, genitálií, konečníka, príznaky podobné chrípke (horúčka, bolesť svalov, opuchnuté lymfatické uzliny, problémy močenie, herpes keratitída (bolesť, citlivosť na svetlo, záblesky svetla).


Varicella-zoster virus: ovčie kiahne u malých pacientov a u dospelých s kožnými pľuzgiermi, horúčkou, únavou, vyčerpaním, strata chuti do jedla, bolesť hlavy.


Coxsackie vírus: herpangína (podobá sa klasickej angíne), akútna hemoragická konjunktivitída, HFM (choroba ruka-noha-ústa).


Vírus Coxsackie: myokarditída (zápalové ochorenie myokardu), perikarditída (zápalové ochorenia obalu srdcového svalu -perikardu),  hepatitída,   únava, horúčka, vyrážky, hnačka, kašeľ,  anorexia, bolesti hlavy, nočne potenie.


Chlamydia pneumoniae: únava, únava, kašeľ, mierna bolesť hrdla, chrapot, sinusitída ( zápal prinosových dutín), atypický zápal pľúc, myokarditída , Guillain-Barreov syndróm (imunitný systém napadne váš  nervový systém), artritída, tendovaginitída (ochorenie šlachového aparátu palca alebo prstov rúk, pri ktorom v dôsledku zhrubnutia šlachy dochádza k lúpavému pohybu prsta).


Mycoplasma pneumoniae: únava, vyčerpanie, horúčka, bolesť kĺbov, opuch kĺbov, bolesť svalov, bolesť hlavy, nespavosť, úzkosť, emočná nestabilita, slabá koncentrácia, strata pamäti.


Každý deň mi píšu desiatky ľudí, kde mi opisujú svoje problémy a hľadajú z nich cestu von. Chodia po lekároch a tí im urobia rozbor krvi a povedia im, že im nič nie je. Títo ľudia často prekonali kovid alebo aj iné infekcie a potom sa spustila lavína problémov.


Niekedy to bolo "hneď" doslova po pár dňoch, inokedy  po pár mesiacoch. Záleží od stavu organizmu, ale mnohí ľudia si neuvedomujú, že reaktivácia patogénov je bežná a v praxi sa veľmi nediagnostikuje, navyšše bežné testy cez zisťovanie protilátok sú často veľmi nepresné.


Ľudia majú v mysli zaužívané, že ak infekcia odzneje (aspoň naoko) už sú zdraví. Bohužiaľ nie je to tak. Kovid nám ukazuje aké vážne následky majú infekcie, keď sa zanedbajú.


Imunita moderného človeka je pritom dnes skúšaná nielen kovidom a infekciami. Narušenie čreva, nezdravá strava, spúšťanie chronických zápalov cez rôzne chemikálie v potrave či životnom prostredí, stres a pod. sú bežnou realitou väčšiny z nás.


Takmer nikto si neuvedomuje, že vďaka tomu v tele prebiehajú chronické zápaly oslabujúce imunitu a tieto zápaly pripravujú pôdu pre reaktiváciu spiaceho patogénu. Infekcia kovidu je neraz len poslednou povestnou kvapkou, ktorá spustí kaskádu zdravotných problémov. Ľudia sa potom čudujú  čo sa s nimi deje, veď doteraz im nič nebolo. Opak je pravda. Bolo, len o tom nevedeli a tým pádom to neriešili.


Jednu vec, ktorú by som vás chcel naučiť je to, že aj po odznení infekcie a nemusí to byť len kovid, môže nielen baktéria či vírus ale aj ich časti (aj keď neživé napr. len DNA alebo časť baktérie) spôsobovať zápal. Tento zápal ak nie je ukončený. je faktorom, ktorý oslabuje imunitu.


Ak sa k tomu pridá stres, poškodené črevo, oslabená časť imunity voči patogénom čo majú napr. alergici, astmatici či atopici štandardne, a pod. nečudujme sa, že vidíme dnes čoraz viac ľudí s prejavmi ako som opísal vyššie či deti s mononukleózami (mamičky prosím toto je vážna vec a ak to nebudete riešiť môže to mať celoživotné následky na vaše dieťa).


Jedným zo spôsobov ako odstraňovať po infekciách častice o ktorých píšem je podávať vysokočistený laktoferín. Nielenže podporuje imunitu v boji s patogénmi, tlmí zápaly ale odstraňuje aj látky z baktérií a vírusov, ktoré sú príčinami chronických zápalov po prekonanej infekcii. Tých chronických zápalov, ktoré vedú k oslabeniu imunity a reaktivácii patogénov, ktoré má každý v sebe.


Ak užívate Lactoferin Pure, čo je vysoko čistený laktoferin, je tento laktoferin schopný odstraňovať časti patogénov a hasiť tak zápaly.  Odporúčam vám pokračujete v jeho užívaní aj po infekcii. Aj keď budete užívať 2 tobolky denne - dlhodobo, urobíte tak pre svoje zdravie veľmi veľa. Budete odstrańovať z tela látky spúšťajúce zápaly a brániť reaktivácii patogénov.


Momentálne sme len do konca týždňa pripravili pre vás akciu na 3ks Lactoferin pure a môžete ušetriť 21,00 EUR:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

638 views0 comments
bottom of page