top of page

Problém v čreve, problém v hlave.

Predstavte si, že by ste mali ísť pracovať do firmy, kde viete, že šéf firmy nie je v poriadku. Pravdepodobne by ste tam pracovať nešli. Prečo? Vedeli by ste totiž, že ak nie je v poriadku šéf, zrejme celá firma bude trpieť, vrátane vás.

Problém v čreve, problém v hlave.

Šéf je totiž tým človekom, ktorý firmu riadi a rozhoduje aj o vás. Jeho správanie má vplyv na každého zamestnanca firmy a ísť do práce s vedomín problémov by ste asi veľmi neriskovali.

Podobné je to aj s telom. Akýmsi pomyselným šéfom je váš mozog. Mozog zbiera informácie čo sa v tele deje a na základe zozbieraných údajov riadi, napráva veci tak aby dobre fungovali. To, ako funguje mozog, ovplyvňuje aj vašu schopnosť byť koncentrovaný, pozorný, psychicky vyrovnaný a pod.


Len si spomeňte čo s vami dokáže robiť alkohol, ktorý je jednou z látok, ktoré dokážu ovplyvniť náladu, pozornosť, úsudok a pod.


Mnohé látky, ktoré negatívne vplývajú na mozog sa tvoria práve v zle fungujúcom čreve.

V čreve sa tvorí alkohol, D-laktát, sírovodík a iné látky pôsobiace na nervový systém toxicky. Ak sa tvoria nadmerne dokážu neraz doslova až otupiť, urobiť neschopnými nervové bunky. Prejavy môžu byť zmena nálad, podráždenosť, problémy s koncentráciou a pod. Doslova ako keby ste boli pod vplyvom drogy.


Črevo môže byť tak sídlom zdravia a dobrej výkonnosti nielen imunitnej ale aj psychickej, ale aj centrom, kde sídlia vaše problémy. A viete od koho toto závisí? Od vás.


Jedine vy rozhodujete čo v živote urobíte a ako sa budete k črevu správať. A ak sa rozhodnete správať k črevu dobre, môžete začať podporovať dobré baktérie vo vašom čreve. Dobre fungujúce črevo bez dostatočného množstva zdraviu prospešných baktérií nevybudujete. Je to presne ako vo firme. Úspešná firma bez dobrých zamestnancov neexistuje.


Naše črevo ale neovplyvňuje len to, čo sa do neho dostáva priamo. Vplyv naň má aj prostredie. Mať domácnosť čistú a vyčistiť ju prípravkom na báze probiotík je revolučný spôsob ako si nielen neničiť životné prostredie chemikáliami, ale ako si čistením prostredia kde žijeme (domácnosť, firma) vieme vybudovať priateľské prostredie pre naše dobré baktérie žijúce v čreve.


Látky z prostredia (domácnosť, firma) kde žijeme, či chceme alebo nechceme, dokážu prenikať do našich čriev a ovplyvňujú nielen zdravie našich čriev, ale aj náš nervový systém.

Mikroveda House Balance si môžete kúpiť tu MikroVeda HOUSE Balance 1l (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk andrej.medved9@gmail.com

303 views0 comments
bottom of page