top of page

Pre koho z nás sú vírusové infekcie problémom

Najohrozenejšou skupinou, ktorú ohrozujú vírusové infekcie, sú predovšetkým chronicky chorí ľudia. Chronický zápal vyčerpáva organizmus. A ak sa k tomuto zápalu pridá zápal spustený vírusom, organizmus ho nemusí vedieť zvládnuť.

Pre zvládnutie každej vírusovej infekcie sú dôležité mikroživiny (B vitamíny, vitamín C, D, ďalej minerály - selén, zinok, mangán) a ďalšie antioxidanty, nakoľko bunky imunitného systému, ktoré reagujú na vírusové infekcie sa musia veľmi rýchlo klonálne deliť. Ak však telu chýbajú mikroživiny, tento proces sa môže narušiť. Výsledkom môže byť oslabenie imunitnej reakcie.


Zmena metabolizmu


Vírusové infekcie sú "preborníci" v tom, že dokážu narúšať metabolizmus glukózy (cukrov, sacharidov). Látky, ktoré sa uvoľňujú pri zápale jednoducho nedovolia glukóze, aby sa dobre energeticky zhodnotila. Pre tých čo chcú poznať presný mechanizmus fungovania, ide o blokovanie enzýmu pyruvát dehydrogenáza.


Z tohto dôvodu by ľudia tento fakt nemali podceňovať. Bunky sa cez blokovanie metabolizmu glukózy dostávajú do energetickej krízy (táto civilizácia by sa mohla pokojne označiť ako "cukrová civilizácia") a každá energetická kríza vyúsťuje do zápalov.


Toto platí pre všetkých, ktorí sa boria s chlamýdiami, boréliami, Epstein-Barrovej vírusom alebo len obyčajnou chrípkou, HIV a podobne. Ak sa infekcia neukončí, ale prebieha v podobe tichého zápalu (zápal nemá typické príznaky), je o celoživotné problémy postarané. Doživotne sa totiž blokuje výroba energia z cukru (glukózy, sacharidov).



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

81 views0 comments
bottom of page