top of page

Máte problémy s cievami a tlakom? Táto latka vám môže pomôcť

Problémy s cievami a tlakom trápia čoraz viac ľudí a nielen mužov ale aj ženy a bohužiaľ neraz aj deti. Dnes vám napíšem, ktorá prírodná látka vám môže pomôcť riešiť problémy s cievami, krvou a tlakom. Je to kvercetín.

Kvercetín sa vyznačuje pozitívnym účinkom nielen na imunitu, alergie, histamínovú intoleranciu či trávenie, ale dokáže pozitívne ovplyvniť aj vašu krv a cievy.


Kvercetín pôsobí proti zhlukovaniu krvných doštičiek. Bráni tak nadmernému vzniku krvných zrazenín, ktoré upchávajú cievy. Možnými následkami nadmernej zrážanlivosti krvi sú žilová trombóza, srdcový infarkt alebo mŕtvica.


Kvercetín je účinný aj pri ateroskleróze (vápnenie ciev) a kardiovaskulárnych ochoreniach. Kvercetín môže spomaliť rozvoj aterosklerózy. Pôsobí na mnohé procesy, ktoré pri ateroskleróze prebiehajú:


A) Zápaly. Kvercetín zmierňuje zápalové procesy a spomaľuje hrubnutie žilových stien. U myší sa znížilo riziko vzniku aterosklerotických plakov o 38%.


B) Oxidačný stres. Oxidačný stres rizikovým faktorom pri vzniku aterosklerózy. Pri oxidačnom strese sa poškodzuje cholesterol a vzniká oxidovaný cholesterol (jeho hladina sa u nás nemeria a môžete mať normálnu hladinu cholesterolu a môžete ho mať zoxidovaný vo vysokej miere a vaše cievy trpia. Preto majú mnohí ľudia aj s normálnymi hladinami cholesterolu problém s infakrtom) a podporuje aterosklerózu. Kvercetín tomu môže brániť, pretože kvercetín je obzvlášť účinným vychytávačom látok, ktoré oxidujú (poškodzujú) cholesterol.


C) Kvercetín môže znížiť vysoký krvný tlak

Kvercetín môže znižovať krvný tlak. Kvercetín rozširuje cievy a robí ich pružnejšími. Takto kvercetín bráni vzniku vysokého krvného tlaku. Vysoký krvný tlak poškodzuje steny ciev a časom prispieva k tvrdnutiu a zhrubnutiu stien tepien (ateroskleróze).


V našom e-shope nájdete v kvercetín fosfolipidový komplex (20x účinnejší ako bežné kvercetíny na trhu) a jeho protizápalové účinky sú podporené protizápalovými účinkami enzýmov bromelaín a papaín a stopovým prvkom selén. Môžete kúpiť tu Kvercetín komplex (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

622 views0 comments
bottom of page