top of page

Dokáže vás toto ochrániť pred infekciami HPV vírusom ?

Updated: Oct 4, 2022

Možno sa mýlim, ale mám pocit, že čoraz viacej žien má problémy s HPV vírusom a rakovinou krčka maternice. A ako sledujem, tento problém trápi neraz mladé ženy.

Dnes vám chcem ukázať čo vy môžete urobiť preto aby ste tento problém nemali resp. ak ho už máte čo môžete urobiť aby sa vyriešil.

Ako som už písal v niektorých zo svojich predchádzajúcich článkov, chronické zápaly v tkanive, tele, oslabujú schopnosť imunity kontrolovať a ničiť vírusy. V súčasnosti je to čoraz väčším problémom a vidíme to napr. na reaktivácii herpesových vírusov - bežné herpesy na ústach ale aj pásové opary, mononukléoz, chronických borelióz a pod.


Jedným z dôvodov oslabenia imunity, ktorá je zodpovedná za ničenie vírusov je to, že chronické zápaly oslabujú mitochondrie (časti buniek, kde sa okrem iného vyrába energie, niektoré hormóny a pod.). Mitochondrie sú pritom zodpovedné aj za správne fungovanie imunity. A ak sa mitochondrie narušia, okrem iného to môže viesť k tomu, že vírusy, ktoré tu boli s nami odjakživa spôsobia v tkanive chronický zápal.


Každý chronický zápal má tendenciu podporovať vznik rakoviny resp. postihnuté tkanivo zápalom sa môže "zvrhnúť" do rakoviny. Mechanizmy, ktoré k tomu môžu viesť vám niekedy opíšem, ale teraz zostanem len pri tomto konštatovaní. Preto HPV vírus, ktorý sa vymkne spod kontroly imunity dokáže byť príčinou vzniku rakoviny krčka maternice.


Jednou z príčin, ktoré oslabujú imunitu žien je narušenie mikroflóry v čreve a pošve. Prejavy nemusia byť hneď viditeľné v podobe HPV vírusu, alebo rakoviny. Neraz sa to začína pre ženy nevinne napr. - ekzémom - tráviacimi problémami - alergiami - nadúvaním - výtokmi - mykózami - a pod.


Toto všetko sú znaky toho, že je v tele narušená mikroflóra v čreve. A ak sa naruší mikroflóra v čreve, vždy sa to dotkne aj slizníc pošvy.


Narušenie mikroflóry v čreve a pošve vedie k imunologickým reakciám , teda zápalom. Imunita vždy reaguje na to, ak sa zmení osídlenie slizníc baktériami. Reakcie imunity v podobe drobných zápalov môžu kľudne prebiehať roky nepozorovane.


Dlhodobý a nepozorovaný zápal jedného dňa oslabí imunitu, ktorá má za úlohu kontrolovať vírusy. A bežný vírus akým je HPV, ktorý roky rokúce nerobil problémy sa "zrazu" prejaví a spustí zápal. A odtiaľ je už len "na skok" k tomu, aby sa tkanivo "zbláznilo" a začalo bujnieť (vznikla rakovina).


Ako vidíte, zlé osídlenie čreva a slizníc je veľkým a dosť podceňovaným rizikom. Zlé je aj to, že matky dokážu svojim dcéram cez pôrod odovzdávať nielen "poškodenú" črevnú a vaginálnu mikroflóru ale aj poškodené mitochondrie, lebo tie sa dedia výlučne cez matky. A ak má matka problém s mitochondriami (napr. nízky krvný tlak, únava, histamínová intolerancia, problémy so štítnou žľazou, depresívne nálady, poruchy spánku, tetánia a pod) toto vytvára predpoklad, že čoraz viac novo narodených dievčat bude mať s HPV vírusom problém.


A čo môžete urobiť pre seba milé dámy vy? Napr. starať sa nielen o črevné zdravie ale aj o zdravie vašej pošvy. Tá je tiež osídlená špecifickými baktériami, ktoré kontrolujú aby sa nepremnožili choroboplodné baktérie a tie nespôsobovali tak chronické reakcie imunity a tým nevytvárali predpoklad na vznik infekcie HPV vírusom.


Za účelom udržiavania mikroflóry v pošve máme na to špeciálne vyvinutý doplnok - Vagiflóra. Vagiflóra obsahuje probiotické baktérie, ktoré pomáhajú udržiavať mikroflóru v pošve zdravú a tým ju chránia. Vagiflóru si môžete kúpiť tu VAGI flora 30 kapsúl (abczdravia.sk).


Zo skúseností žien viem to, že Vagiflóra sa dá vkladať aj do pošvy a mimoriadne dobre im tam funguje.

Tento výrobok vám odporúčam tak preventívne ako aj pri gynekologických problémoch ako aj problémoch močových ciest či problémoch s obličkami u žien.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

605 views0 comments
bottom of page