top of page

Čo sa deje po tom ako vstúpi vírus do tela a aké to môže mať následky na zdraví?

Po vstupe vírusu do tela napr. cez dýchacie cesty dochádza k jeho rozmnožovaniu. Ako prvá reaguje na vstup vírusu do tela vrodená imunita. Konkrétne sú to dendritické bunky a makrofágy. Začnú sa uvoľňovať zápal podporujúce a antimikrobiálne látky. Zápal podporujúce (prozápalové) látky uvoľňované pri vstupe vírusu do tela umožňujú rozšírenie zápalu. Zároveň sa v tele začínajú nadmerne tvoriť vo vysokom množstve toxické častice schopné poškodzovať bunky a volajú sa voľné radikály.

Voľné radikály, ak nie sú včasne zlikvidované antioxidantmi, dokážu poškodzovať červené krvinky, ktoré sú bohaté na železo. Keď sa toto železo uvoľní z poškodených červených krviniek podporuje poškodzovanie tela.


Jedným z následkov tohoto procesu je že voľné radikály a železo uvoľnené z poškodených červených krviniek vplývajú na fibrinogén. Fibrinogén je bielkovina, ktorá vzniká v pečeni.

Pôsobením voľným radikálov a železa z poškodených červených krviniek sa fibrinogén, sa fibrinogén mení na nerozpustný fibrín, ktorý vytvára zrazeniny na stenách ciev. Voľné radikály zároveň poškodzujú bunkové elektrárne, ktoré sa volajú mitochondrie.


Mitochondrie tiež po poškodení tvoria vysoké množstvo voľných radikálov (60-80 násobne viac), čím zosilňujú existujúci zápal. Cez poškodenie červených krviniek voľnými radikálmi dochádza k tomu, že tkanivá nie sú dobre zásobené kyslíkom, čo znova vedie k zvýšenej tvorbe voľných radikálov a zosilňovaniu zápalov.


Toto môže nabrať také rozmery, že to vedie k tomu, že dokonca skolabuje orgán a človek umiera. Tento príbeh ste videli v posledných rokoch mnoho krát počas infekcie, ktorá nás tu 2 roky obmedzovala.


Ak ste pozorne čítali môj článok, iste ste si všimli, že píšem o voľných radikáloch. Voľné radikály sú niečo čomu sa klasická medicína nevenuje a povedal by som že sa často vysmieva ľuďom, ktorí o ich nebezpečenstve hovoria.


Pritom je dnes dokázané, že voľné radikály sú endogénne látky (endogénny je tvoriaci sa vo vnútri) a dokážu spúšťať zápaly. Naše telo, bunky totiž majú miesta, ktoré dokážu citlivo vnímať nielen vírusy, baktérie, plesne ale aj voľné radikály a voľné radikály cez citlivé miesta na bunkách, ktoré ich vnímajú, dokážu aktivovať zápalové reakcie. Práve voľné radikály sú neraz tým pre klasickú medicínu tajomným a nepoznaných prvkom, na ktorý vám ošetrujúci lekár, keď sa ho pýtate prečo sa to stalo, povie čarovnú vetu “to sa nevie”.


Ono sa to totiž vie, len zvládať vysokú tvorbu voľných radikálov chce u pacienta riešiť zmenu životosprávy, doplniť vhodné živiny, riešiť mitochondrie (tie ak sa poškodia, sú v tele rozhodujúcim prvkom pri tvorbe voľných radikálov) a pod. Toto moderná medicína nevie resp. nechce. Pre pacienta je to len na škodu.


Tí čo ma sledujete dlhšie viete, že sa dosť venujem mitochondriám. Možno som už vo vašich očiach fanatikom, ako sa k nim neustále vraciam. Ale vidíte, neustále vám predkladám fakty, kde pri pozornom čítaní zisťujete, že mitochondrie zohrávajú dôležitú úlohu pri vzniku zápalov alebo prehlbovaní už exitujúcich zápalov.


Dnes vidím s poškodenými mitochondriami deti (napr. tie deti čo majú laryngitídy majú poškodené mitochondrie) a viem (a dnes možno aj vy) akému riziku sú dnes tieto deti vystavené v budúcnosti napr. cez nožné vírusové infekcie, ktorým sa jednoducho nevyhneme.

Ako som už na začiatku písal pri vírusových infekciách ako prvé reagujú na vírus dendritické bunky. A práve tieto bunky dokážu buď zastaviť alebo cez správne fungovanie znížiť vírusovú záťaž, lebo tvoria protivírusové látky.


Teraz je obdobie vírusových infekcií. Je dobre mať dendritické bunky pripravené na boj s vírusmi. A ako to docielite? Vedecky a klinicky dokázaná látka, ktorá vám s tým pomôže je


12 klinických štúdií na ľuďoch dokázalo, že IMMUSE® pomáha zlepšovať odolnosť organizmu voči vírusom, vrátane vírusov, ktoré napádajú dýchacie cesty.


Pri vírusových infekciách je vhodné použiť aj Kvercetín komplex 60 kapsúl (abczdravia.sk) lebo ten potláča zápal, tlmí voľné radikály ,priaznivo pôsobí na cievy a pomáha imunite bojujúcej s vírusmi. Kvercetín je teda pri vírusových infekciách mimoriadne užitočný.


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk https://www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

559 views0 comments
bottom of page