Nedávno som sa dopracoval k údajom, ktoré ukazujú na koľko % dokážeme využiť vápnik z potravy.
Mlieko: 32,1% ± 8,9%
Krémový syr: 42,2 %± 11,6%
Zelená kapusta: 40,9% ± 10,1%
Minerálna voda: 37% ± 9,8%
Špenát: 5,1% ± 2,6%
Je zaujímavé, že kapusta je pre organizmus dobre vstrebateľným zdrojom vápnika. Pre vstrebateľnosť vápnika je dôležitý aj stav vášho čreva. Vápnik v čreve sa dobre vstrebáva len v kyslom prostredí čreva. Bohužiaľ kyslému prostrediu čreva sa na Slovensku prakticky nevenuje takmer nik.
Ľudia majú zväčša z kyslého prostredia strach. Tento strach pramení pravdepodobne z toho, že sa u nás prekyslenie komunikuje ako príčina všetkých zdravotných problémov. Lenže pre správne trávenie a vstrebávanie živín, a tým aj vápnika je kyslé prostredie kľúčové.
Ak hľadáte efektívny spôsob ako si prekysliť organizmus veľmi vhodným prostriedkom je Lactirelle od Dr.Jacobs. Obsahuje okrem pravotočivej kyseliny mliečnej aj vitamíny B1 a B12 a v modernej dobre často chýbajúci draslík, ktorý je rozhodujúci na zbavovanie sa kyselín vnútri buniek. A tieto kyseliny sú pre zdravie rizikové.
Lactirelle si môžete kúpiť tu:
Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk
www.weltfit.sk
www.abczdravia.sk
tel. 0911 295 859
andrej.medved9@gmail.com