top of page

Vedeli ste, že táto baktéria vám môže veľmi pomôcť pri tráviacich problémoch a zápaloch v čreve?

Updated: Jun 29, 2022

Tráviace problémy sú čoraz častejšie. Príčin ich vzostupu je viacej ale nech je už príčinou čokoľvek ľudia čoraz častejšie siahnu po probiotikách. Probiotiká sú naozaj nápomocné, lebo pri akýchkoľvek (nielen) tráviacich problémoch dochádza aj k zmene črevnej mikroflóry.

Jednou z prospešných baktérií, ktoré sa nachádzajú v niektorých probiotikách je aj Bacillus subtilis. Táto baktéria je extrémne odolná voči vysokým teplotám a toleruje široký rozsah pH čiže bezproblémovo zvládne prechod žalúdkom ako aj pôsobenie žlčových kyselín v tenkom čreve.


Do probiotík sa Bacillus subtilis dáva preto že táto baktéria zlepšuje množenie pre črevo a zdravie mimoriadne dôležitých laktobacilov. Bacillus subtilis boli schopné zabrániť množeniu Salomenella enterica, hlavného patogénu prenášaného potravinami. Bacillus Subtilis zároveň zvyšuje životaschopnosť laktobacilov v probiotikách a bráni rastu patogénych E.coli.

Bacillus Subtilis tvorí látky, ktoré podporujú rast Bifidobaktérií, ktoré sú dôležité pre naše zdravie.


Štúdia publikovaná v Frontiers in Immunology 2019 ukázala, že probiotiká obsahujúce Bacillus subtilis môžu zlepšiť zdravie trávenia a tlmia zápalovú reakcie v čreve a zlepšujú funkciu črevnej bariéry (dočasné oslabenie črevnej bariéry môže prispieť k rozvoju črevných zápalových ochorení).


Ako vidíte Bacilus Subtisil je nielen probiotikum, ale aj prebiotikum a jeho použitie v probiotikách môže mať pre konzumenta týchto probiotík veľký zdravotný prínos. Bacilus Subtilis nájdete v týchto probiotikách:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


353 views0 comments
bottom of page