top of page

Užívate tieto lieky? Takéto závažné následky to môže mať na vaše zdravie.

V poslednej dobe dostávam neuveriteľne veľa správ od rodičov, že ich deti majú problémy

s refluxom a boli im predpísané lieky. Tieto lieky sa volajú inhibítory protónovej pumpy v skratke PPI. Dnes tieto lieky už berú dokonca 4 ročné deti. Vždy keď si prečítam správu, mail alebo mi niekto telefonuje o vraví mi o tom ako jeho dieťa berie tieto lieky som z toho zdesený. Tieto lieky a ich užívanie má na zdravie ľudí dosť negatívny vplyv.

Dnes vám rozoberiem jeden dôvod prečo je užívanie týchto liekov problém.

Inhibítory protónovej pumpy znižujú tvorbu žalúdočnej kyseliny. To znamená, že "vďaka" tomu, že žalúdočné šťavy sú menej kyslé, naruší sa metabolizmus bielkovín. Bielkoviny sa v žalúdku zle/nedokonale rozložia čo následne nedovolí enzýmom uvoľneným z pankreasu aby dokončili rozklad bielkovín na aminokyseliny.


Zle rozložené bielkoviny zostávajú nestrávené v črevnom trakte a sú vhodnou potravou pre baktérie, ktoré sa nimi živia. Tieto baktérie požierajúce nestrávené bielkoviny sa volajú proteolity. Premnožené proteolity tvoria z nestrávených bielkovín látky ktoré sa volajú biogénne amíny. Tieto sa podobajú histamínu, dokonca mnohé spomaľujú odbúravanie histamínu.

Preto sa premnožením proteolitov často dostavujú príznaky podobné histamínovej intolerancii ako napr.


- kožné problémy ako napr. svrbenie kože, začervenanie kože, vyrážky a opuchy kože - tráviace ťažkosti prejavujúce sa ako bolesť brucha, nafukovanie, zápchy či hnačky - problémy s dýchacími cestami ako napr. upchatý nos, nádcha, zvýšená tvorba hlienov v tele - bolesť hlavy, nevysvetliteľné migrény - únava - psychické problémy ako depresívne nálady či nervozita - hormonálne problémy ako poruchy menštruačného cyklu, bolestivá menštruácia - kardiovaskulárne problémy ako búšenie srdca poruchy - neurologické problémy ako nespavosť , problém so sústredením alebo pamäťou


Ak ste si dobre prečítali tieto príznaky a pozriete sa okolo seba a budete počúvať ľudí na čo sa sťažujú, zistíte, že mnohí ľudia trpiacimi týmito problémami užívajú alebo užívali práve tieto lieky.


Reflux nie je zanedbateľný problém, ale je to závažný problém. Aj užívanie liekov na znižovanie kyslosti žalúdka má vážne a neraz fatálne následky na zdraví ľudí. Preto by ste reflux podceňovať nemali.


Prírodným spôsobom ako riešiť reflux je patentovaný extrakt z olivových listov a opuncie. Tento spôsob riešenia refluxu bol dokázaný štúdiami. Tento patentovaný extrakt nájdete tu Gastro pohoda 60 kapsúl (abczdravia.sk)


A ešte je dôležité urobiť jednu vec. Spomínal som, že zle strávené bielkoviny podporujú rozmnožovanie choroboplodných baktérií. Preto ak máte príznaky, ktoré som spomenul vyššie, je dobre zobrať potravu v podobe zle strávených bielkovín baktériám, ktoré tvoria

v čreve látky spôsobujúce zdravotné problémy. A nato vám dobre poslúžia tieto výrobky Mikroveda BALANCE ACTIVATE 0,5 l (abczdravia.sk)


V MikroVeda BALANCE ACTIVATE sa nachádzajú enzýmy, ktoré dokážu rozkladať nestrávené zvyšky potravy a aj bielkovín a takto nepomáhajú len nášmu črevu ale aj celkovému zdraviu


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk https://www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

647 views0 comments
bottom of page