Toto sa zistilo, keď skúmali črevný mikrobióm malých detí.
- luciamedvedova
- Apr 17
- 1 min read
Ak mali zvýšené tieto baktérie v rannom detstve, viac reagovali na potravinové alergény.

Vzostup potravinový alergií je stále častejšie predmetom výskumu. Čoraz viacej štúdii sa zameriava na sledovanie vplyvu črevného mikrobiómu na imunitné reakcie (alergie sú neprimerané reakcie imunity). Na zvýšení citlivosti imunity na alergény sa môžu podieľať aj baktérie Enterobacteriaceae a Clostridium. Ak sú tieto baktérie v čreve nadmerne zastúpené (napríklad po pôrode cisárskym rezom), môže to viesť k zvýšenému výskytu alergií u detí, najmä počas prvých troch rokov života.
Užívanie L-92® viedlo k zníženiu ich množstva v čreve. Regulácia niektorých druhov baktérií v čreve je jeden z dôvodov, prečo vykazuje neživá baktéria mliečneho kvasenia L-92® antialergické účinky.
L-92® je bakteriálny kmeň mliečneho kvasenia vhodný pre ľudí s:
- atopickým ekzémom
- sennou nádchou
- celoročnou alergickou nádchou
Probiotický kmeň L-92® nájdete vo výrobku AlergIQ.
AlergIQ môžete kúpiť tu: https://www.abczdravia.sk/medved-natural-alergiq-30-kapsul
Prečo sa používajú aj neživé bakteriálne kmene?
Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré poskytujú ľuďom priaznivé účinky tým, že zlepšujú črevnú mikroflóru. Postupne sa zistilo, že baktérie mliečneho kvasenia majú pozitívne účinky na zdravie aj v neživej forme. Tieto neživé kmene mliečneho kvasenia sa označujú pojmom „para probiotikum“.
Para Probiotikum označuje neživé baktérie, ktoré užívateľovi prinášajú zdravotné výhody.
L-92® je para probiotikum.
Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme.
Andrej Medveď a jeho team
תגובות