top of page

Toto mi včera spôsobilo veľkú radosť a chcem sa s vami o to podeliť.

Updated: Mar 1, 2023

Denne mi píšu desiatky ľudí. Píšu mi rôzne príbehy plné zúfalstva, beznádeje ale aj silnej túžby po zmene svojho stavu. A asi najviac zúfalstva vidím v slovách, ktoré mi píšu matky za svoje choré deti. Niektoré príbehy detí mi doslova vytlačia slzy do očí. Ale sú príbehy, ktoré sa oplatí čítať. Sú to príbehy detí, ktorých matky sa zmobilizovali a začali robiť čosi pre svoje deti. A tu je jeden z takých príbehov.

Začiatkom decembra mi písala jedna mamička, mama 3 detí. Písala mi hlavne za svojich dvoch 6r. synov, dvojičky. Opísala mi to takto. "Ich zdravotný stav je totožný Dokonca aj rozbor krvi a výsledky mávajú takmer rovnaké. Obaja sú vedení v imuno-alergo ambulancii, pričom jeden z nich je hodnotený ako alergik - podľa stavu slizníc. Druhý je hodnotený "iba" ako atopik. Prvý syn užíval 2 roky Rupafin a Montelukast. Výsledok som nevidela, choreli obaja rovnako, akurát z tých liekov pribral asi 1kg. Obaja mali v 3,5r. vyberané nosné mandle + orez krčných mandlí (nie uplné vybratie), nakoľko mali spánkové apnoe, ťažké bronchitidy a každonočné počúravanie. Toto ustalo po výbere mandli, ale imunita sa im všeobecne nezlepšila a za posledný cca. rok mám pocit, že sa im naopak stále zhoršuje."

S mamou detí sme si vymenili zopár mailov a navrhol som jej zmenu stravy a doplnky. Boli to tieto:


Po mesiaci od našej komunikácie som dostal včera mail, kde mi mama týchto dvoch chlapcov napísala toto:

"Dobrý deň, píšem ako sa máme. Nejdem nič zakríknuť, ale všetky 3 deti (okrem chlapcov, ktorých stav ste si prečítali ma ešte jedno dieťa) uživajú vaše vitamíny a 1,5mesiaca a držia sa zdravotne. Staršiemu synovi zmizol dlhoročný výsyp okolo nosa a úst, ktorý sa zhoršoval sporadicky keď bol trochu nachladnutý alebo oslabený. Škoda, že nemám fotku, ale veľmi mu to pomohlo."


Mamička sa "posťažovala" na to, že zmena stravy nie je jednoduchá a plne jej v tom rozumiem. Toto je bohužiaľ tak. Napriek ťažkostiam a problémom, ale hľadá cestu ako z toho von. A ako vidíte výsledky už vidí.


Pre mňa je toto obdivuhodný príklad hodný nasledovania. Lebo podobných príbehov poznám stovky. Bohužiaľ matky sa neraz vzdávajú pri budovaní zdravia svojich detí vzdávajú veľmi rýchlo. Táto mamička má problémy a nemá to ľahké, ale ide postupne za svojim cieľom. Má môj neuveriteľný obdiv. Možno budete tento príspevok čítať aj ona. A tento príspevok je prejavom veľkého rešpektu k nej z mojej strany. Veľmi si vážim že sa do toho pustila a bojuje aj keď je to ťažké.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


815 views0 comments
bottom of page