top of page

Toto jedlo chráni Vaše obličky

V poslednej dobe narastá počet ľudí s problémami obličiek. Existuje hormón, o ktorom ste zrejme nepočuli. Volá sa FGF23. Ak sa tento hormón zvýši, môže spôsobiť poškodenie obličiek. V štúdii (Yoshioka a kol., J Nutr Sci Vitaminol 2024; 70: 237-247) sa ukázalo, že rastlinné proteíny (bielkoviny) vedú k zníženiu hladiny hormónu FGF23. Rastlinné bielkoviny teda chránia obličky.



V našej ponuke máme aj proteíny (bielkoviny). Výhodou nášho hrachovo - ryžového bielkovinového koncentrátu je, že je upravený fermentáciou. Fermentácia je proces kvasenia enzýmami. Tu sú dôvody, prečo je fermentácia potravín výhodná:


1) Fermentácia výrazne znižuje množstvo látok (antinutrientov), ktoré znižujú vstrebávanie minerálov z čreva do tela.


2) Fermentácia hrachových a ryžových proteínov (bielkovín) pomocou patentovaného procesu umožňuje, aby bolo 99,9 % skonzumovaných bielkovín telom ľahko stráviteľných.


3) Výrobok je bez sóje, bez lepku, bez orechov a neobsahuje žiadny iný z ďalších ôsmich hlavných alergénov, ktoré predstavujú 90 % všetkých alergií súvisiacich s potravinami.


4) Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny v dostatočnom množstve pre deti od 3 rokov. Esenciálne aminokyseliny si telo nevie vyrobiť samé a musí ich prijať z potravy.


5) Všetky esenciálne aminokyseliny v tomto hrachovo-ryžovom bielkovinovom koncentráte sú zastúpené v dostatočnom množstve na to, aby poskytovali vynikajúcu výživu pre ľudí vo veku od 3 rokov a viac na základe požiadaviek FAO pre bielkoviny. (FAO je Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo).


6) Je vhodný pri klasickej strave, paleo strave, ketogénnej diéte, nízkosacharidovej strave. Je vhodný pre deti, dospelých ako aj seniorov (tí by mali jesť viac bielkovín pre udržanie svojho zdravia).


A ako sa používa?

Používa sa na varenie, pečenie, dusenie...Skratka tak, ako by ste použili mleté mäso. Obsahuje aj vlákniny a veľmi málo sacharidov (ani nie 1g na jednu porciu). Zvyšuje pocit sýtosti. Dokáže dobre prijať chuť rôznych korenín, byliniek a pod., ktoré sa skvelo dopĺňajú, a tak sa dá chuťovo dobre prispôsobiť individuálnym požiadavkám každého človeka.


Hrachovo-bielkovinový fermentovaný koncentrát si môžete kúpiť tu:



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team

 

86 views0 comments

Comments


bottom of page