top of page

Tento profesor to povedal pekne

Ako dnes vidíme, medzi ohrozené skupiny ľudí pri vírusových ochoreniach patria seniori. Poďme sa pozrieť na jednu z príčin, prečo môžu mať seniori oslabenú imunitu.

Tou príčinou je podvýživa na vitamíny a minerály vo vyššom veku. Profesor Dr. Hans-Konrad Biesalski z Univerzity v Hohenheime, ktorý pracuje pre Ústav biologickej chémie a výživy pre jeden odborný časopis napísal toto:


"Vitamíny C a E, ako aj zinok a selén majú priamy vplyv na imunitný systém. V prípade nedostatočného prísunu, čo môže vzniknúť z nízkokalorickej alebo jednostrannej stravy alebo ak existuje zvýšená potreba v dôsledku chronických alebo akútnych chorôb sa zdá, že suplementácia má zmysel. Toto sa odporúča obzvlášť starým ľuďom s oslabenou imunitou a chronicky chorým. Deficity vitamínov C, E, zinku a selénu boli opísané u mnohých ľudí s oslabenou imunitou spojenou s ochorením. Kompenzácia takýchto deficitov má pozitívny vplyv na imunitné funkcie. Celkovo rozšírené užívanie liekov u starších ľudí môže ešte viac zhoršiť už existujúci nedostatok vitamínov."


Ako vidíte, mnohí odborníci odporúčajú dopĺňať živiny ľuďom v seniorskom veku a pri užívaní liekov. A čo si myslíte, aká je ambulantná prax?



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

41 views0 comments
bottom of page