top of page

Starnutie sa netýka len našich buniek?!

Updated: Oct 4, 2022

Keď sa človek narodí postupne sa začne jeho črevo kolonizovať baktériami. Niečo dostáva kontaktom s matkou ( ak je pôrod prirodzený) ale ďalšie baktérie prúdia do tela dieťaťa cez materské mlieko. Baktérie , ktoré sú bohato zastúpené v materskom mlieku sú bifidobaktérie. A tak nečudo, že podiel bifidobaktérií v čreve dieťaťa dosahuje 60-70%. Postupne ako človek dosahuje rannú dospelosť počet bifidobaktérií klesá na 30-40% a na konci produktívneho veku podiel bifidobaktérií dosahuje len 10%. V starobe klesá ich počet na 0-5%.

Ako vidíte starnutie sa netýka len našich buniek, ale mení sa nám aj zloženie črevnej mikroflóry. Čo však ovplyvňuje črevnú mikroflóru sú aj choroby. Napr.: - cisársky rez znižuje počet bifidobaktérií - obezita znižuje počet bifidobaktérií - alergie znižujú počet bifidobakterií - zápalové ochorenia čriev - cukrovka znižuje množstvo bifidobakterií - nevhodná strava znižuje množstvo bifidobaktériíň


Bifidobaktérie sú pritom jedny z najdôležitejších baktérií v našom čreve okrem iného pre to, že svojou aktivitou priamo alebo nepriamo regulujú imunologické reakcie tela (imunitu). A ak sa pozrieme len na prípad cisárskym rezom narodených detí, tak vidíme, čo robí absencia baktérií v čreve dieťa s imunitou človeka.


V našom eshope teraz prebieha akcia na výrobok Probio HIT s krémom Skin Care Probio. Probio HIT je probiotikum bohaté na bifidobaktérie a tak vhodné nielen pre malé deti, ale aj chorých ľudí na alergie, histamínovú intoleranciu, cukrovku, pri zápalových ochoreniach čriev či na podporu imunity nielen v detstve ale aj starobe.


A tu je jedna skúsenosť mladej mamičky s krémom Skin Care Probio

"Mám 15 mesačnú dcérku, ktorej sa po horúcich dňoch vytvorili na krku aj na zadočku zapareniny. Hneď ako mi bol doručený od Vás nový probiotický krém, som ho použila na zaparené miesta a krásne sa to zahojilo. Pokožka na zadočku bola bez zapálenia a zostala jemnučká bez vyrážok. Krém som vyskúšala aj ja na tvár, musím uznať, že nielen krásne vonia, ale pleť zostala rozjasnená, svieža a krém sa vstrebal do pokožky bez pocitu mastnoty, proste je to úžasný krém. A to musím povedať, že som už vyskúšala veľa značiek prírodných non-toxic krémov, ale tento ma úplne prekvapil a získal moju dôveru. Ďakujem, že Ste taký nápaditý a inovatívny, že vždy prídete s niečím, čomu môže človek veriť a hlavne mu to pomôže".

Akciový balík na spomínané výrobky si môžete kúpiť tu Probio HIT a darček Skin care Probio (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

145 views0 comments
bottom of page