top of page

Sú nebezpečné aj keď ich zabijeme.

Updated: Mar 1, 2023

Mnohí ľudia si myslia, že baktérie sú nebezpečné len vtedy, keď sú živé. Úvaha ľudí je nasledovná. Ak mám nejaký problém s bakteriálnou infekciou, dám si antibiotiká (prírodné alebo vyrobené farmaceutickým priemyslom), nebezpečné baktérie pozabíjam a som vyliečený. Bohužiaľ, nie je to úplne tak. Mnohé baktérie sú nebezpečné aj po smrti.

Existujú rôzne typy baktérií. Mnohé baktérie ako napr. Salmonella, Shigella, Escherichia coli, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Clostrídie atď., majú bunkové steny, ktoré obsahujú lipopolysacharidy. Tieto lipopolysacharidy sú látky, ktoré dokážu stimulovať imunitný systém k zápalom.


Lipopolysacharidy nazývame aj endotoxíny. Slovo endotoxín je odvodený od gréckeho endos, čiže vnútorný a toxín čiže jed. Lipopolysacharidy sú teda pre organizmus jedy, ktoré pochádzajú z vnútra organizmu. Neprichádzajú do organizmu z vonkajšieho prostredia. Endotoxíny môžu spôsobovať dokonca smrť alebo kolaps orgánov, také sú mimoriadne nebezpečné keď sa dostanú do tela vo väčšom množstve.


Endotoxíny, ktoré sa uvoľňujú baktérii aj po ich zabití napr. antibiotikami dokážu u ľudí spúšťať zdravotné problémy napr. zápal, nevoľnosť alebo aj anafylaktický šok. Antibiotická liečba tak pri premnožených baktériách, ktoré obsahujú lipopolysacharidy, dokáže spustiť prudkú reakciu imunity s možným následkom smrti.


Lenže lipopolysacharidy sa uvoľňujú do tela aj keď sa baktérie delia alebo sú napádané imunitným systémom. Toto neustále podnecuje imunitný systém k zápalom. Napr. dokáže to viesť k stukovatenej pečeni čo je prvá fáza zápalu pečene, ktorý časom pri neriešení vyústi do cirhózy pečeni. A nielen pečeň je ohrozená lipopolysacharmi. Ohrozené môžu byť aj iné orgány ako srdce , štítna žľaza a pod.


Lipopolysacharidy sú pre zdravie človeka skutočnou horzbou. Napr. paradentóza, ktorú len málo kto berie ako hrozbu pre celý organizmus dokáže veľmi dobre "zásobovať" telo lipopolysacharidmi.


A ako riešiť tieto lipopolysacharidy?

Ako som vám ukázal tak lipopolysacharidy sú spúšťače zápalu, ohrozujú nás aj po antibiotickej liečbe (toto môže byť fatálne pre ľudí trpiacimi klostrídiovými infekciami) a dokážu sušťať v tele chronické zápaly. Prirodzenou zbraňou proti lipopolysacharidom le lactoferin. Laktoferín dokáže vychytávať lipopolysacharidy a tie následne už nedokážu spustiť v tele zápal.


Ale má to jednu podmienku. Lactoferím musí byť čistý, nesmie byť znečistený lipopolysacharidmi. Lebo ak nie je v doplnku výživy čistý lactoferín, neznečistený lipopolysacharidy, účinkovať nebude. V našom Lactoferíne Pure https://www.abczdravia.sk/p-284/lactoferin je minimálne 98% lactoferínu, ktorý nie je znečistený lipopolysacharidmi. Táto čistota lactoferínu je mnohých výrobcov rôzna.


My sme vám priniesli taký výrobok, ktorý je absolútnou svetovou spičkou v čistote a urobili sme to preto, lebo bez tejto vysokej čistoty je účinok lactoferínu na potáčanie zápalov veľmi obmedzený resp. nemožný. Je ľahké nakúpiť suroviny za nízke ceny a priniesť na trh výrobok, ktorý je lacný a volá sa rovnako. Pre nás je na prvom mieste kvalita.


Lactoferín si môžete v akcii zakúpiť tu https://www.abczdravia.sk/p-292/akcia-lactoferin-a-omega-3 a mali by ste ho užívať aj vtedy, keď užívate aj antibiotické liečbu, aby ste predišli negatívnemu pôsobeniu lipopolysacharidov. Alergici by na toto mali myslieť oveľa viac, tým, že alergia je spojená s vyššou priepustnosťou čreva a ich črevo je viac priepustné aj pre lipopolysacharidy, teda sú oveľa viac vystavení toxickému účinku lipopolysacharidov a aj zápal podporujúcim látkam.


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk https://www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


582 views0 comments
bottom of page