top of page

Príbeh, ktorý ukazuje, že napriek mnohým problémom riešenie existuje.

Updated: Mar 15, 2023

"Dobrý večer, dostala som na Vás odporučenie od kolegyne. Po prečítaní príspevkov na vašej stránke potrebujem usmerniť.

Už dlhodobo riešim problém vyše 17-ročnej dcéry. Od narodenia sa jej vyskytovali na koži drobné červené fliačiky. Je predčasne narodená v ukončenom 36.týždni, hneď jej boli podané ATB kvôli zápalu pľúc. 2 dni po odtečení plodovej vody došlo vraj k zápalu v plodovej vode. Dcéra bola 2 roky kojená. Asi v 10 rokoch jej to prepuklo, červené viečka v okolí mihálnic s bielymi šupinkami, aj v okolí ušných dierok, konečníka, pupka. Homeopat to ešte viac rozbláznil a to sme následne skončili na kožnom.


Kortikoidná liečba. Našli sme ložisko na temene vo vlasoch, diagnostikované to bolo ako psoriáza. Len pohľadom. Odmietam kortikoidnú liečbu. Našli sme Skincap, dlhšie obdobie bol kľud. Až toto leto na konci prázdnin mi dcéra povedala, že ma celu hlavu pokrytú chrastami, zhrubnutými lupinami. Aplikovaním Skincapu som hrebeňom sčesala určité plochy. A zišli aj vlasy a dosť. Objem vypadnutých vlasov dcéru zastrašil. Museli sme vyhľadat pomoc kožného lekára a uchýliť sa urgentne ku kortikoidom. Iné riešenie nebolo k dispozícii.


Nasledovala ďalšia vlna vyčesaných vlasov. Rozhodla som sa navštíviť akupunktúru a ísť cestou harmonizovať vnútro. Je mi jasné, že ide o zanesenie organizmu a treba to riešiť z vnútra. Už je tomu 4 mesiace, dcére vlásky nerastú, aspoň to nevidí. Ono to dlhšie trvá. Užíva Forcapil, nejaké biominerálne soli. Upravili sme stravu, protizápalovú diétu, ale nie na 100%.


Po vyše mesiaci bola vystresovaná, stále hladná, ešte pred diétou schudla 4kg, bola na prášky. Ubrali sme z diéty, pretrváva bezmliecna, ale cukor nedokáže prestať, ani paradajky, šunku, salámu. Aj u kaderníčky sme hľadali pomoc, trichologickým vyšetrením skonštatovala, že ide o seboreu a na temene nad krížom vo vlasovej časti má atopický ekzém. Som zúfalá, nikto nám nevie jednoznačne povedať, čo to je. Ideme na odber krvi a má odporučenie podľa výsledkov na endokrinólogiu. Ja som alergik-roztoče. Dcére potvrdili roztoče a srsť koní, psov.

Už dva roky ju dusí, väčšinou v zimnom období a cez deň kašeľ. V Smokovci jej doporučili kortikoidnú liečbu na potlačenie príznakov. Odmietla som. Má chronický zápal dýchacích ciest. Asi priedušky. Dcéra to začína psychicky zle znášať, v tom veku sú vlasy pre dievča top. Ako podporiť rast vlasov? Ako jej pomôcť? Budem vďačná za pomoc."


Mladej dáme som odporučil inú zmenu stravy ako jej bola odporučená pred tým. K tomu som odporučil tieto prípravky:


Mama 17 ročnej dcéry mi neskôr napísala toto:

"Nedá mi nevyjadriť obrovskú vďaku. Vyskúšali sme viacero spôsobov, prípravkov, ale po vašich sa jej rapídne zlepšil stav. Okolie jej pochvaľuje vlasy, účinky sú viditeľné aj napriek tomu, že stravu na 100% nedokáže dodržať. Aj vzhľadom k tomu, že chodí na školské obedy, kde nekonzumuje vždy a všetko, niekedy len polievky. Dusivý kašel jej zmizol. Objaví sa vynimočne pri pobyte v zime a hlavne pri prechode zo zimy do tepla."


Nedávno sme spolu aj volali a pani mi dodala, že dcére zmizli aj migrény.

Chcem pogratulovať ku skvelým výsledkom. Za mňa máte obrovský obdiv, že ste do toho šli. Skvelá práca.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

539 views0 comments
bottom of page