top of page

Prečo sú deti teraz tak často choré? A čo sa s tým dá robiť?

Updated: Oct 4, 2022

Je leto a deti (a nielen deti) sú neraz rovnako choré ako počas chladných a upršaných dní. Deti trápia hnačky, sopeľ, kašeľ a rôzne virózy. Vírusom sa síce darí v chladnom a vlhkom počasí, ale ani leto nie je obdobie kedy sa vírusové infekcie u ľudí nevyskytovali.

Možnou príčinou infekcií v tomto období môže byť podchladenie z plaviek, klimatizácii ale mnohým vírusom ako napr. enterovírusy, vírusy coxsackie a echovírusom sa darí aj v teplom počasí.


Na ochranu pre vírusmi sú dôležite sliznice a ich správne fungovanie. Sliznice v tomto období netrpia napr. chladom a suchým vzduchom z prekúrených miestností, ale napr. dokážu byť "ťažko skúšané" konzumáciou zmrzlín či chladených nápojov.


Oslabenie slizníc vždy vedie k oslabeniu imunitného systému a tým, že ľudia stratili ostražitosť proti infekciám neraz pozorujeme rovnakú chorobnosť najmä u detí ako počas chladných zimných mesiacov.


Čo s tým môžete urobiť vy? Napr. minimalizovať vplyvy ktoré som vyššie spomenul. Sliznice sú závisle od správnej dodávky živín napr. vitamínov skupiny B, zinku (tieto živiny ale aj iné živiny potrebné pre imunitu nájdete tu forIMUN 60 kapsúl (abczdravia.sk) od vitamínu A (napr. vnútornosti alebo toto Vitamín DEKA 20 ml (abczdravia.sk), ale aj správneho osídlenia probiotikami.


Probiotiká chránia nielen sliznice ale mnohé probiotické kmene majú protivírusový účinok. Veľmi vhodné je napr. každý deň zvlhčovať sliznice dýchacích ciest sprejom M33+ a preplachovať nos Čistým noštekom. Tieto výrobky si môžete kúpiť tu M33+ ústne kvapky MÄTA 50 ml (abczdravia.sk) a tu Čistý noštek PROBIO 50g (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

328 views0 comments
bottom of page