top of page

Prečo je toto dôležité pre vašu imunitu?

Veľa ľudí ma problémy s imunitou. Prejavov týchto problémov s imunitou je veľa. Typickými prejavmi problémov s imunitou sú napr. ekzémy, alergie, častý výskyt infekčných chorôb, ale aj autoimunitné ochorenia ako psoriáza, problém so štítnou žľazou a pod.

Čo si treba uvedomiť je to, že imunita je pomerne komplexná rodina mnohých druhov buniek s rôznymi schopnosťami a vlastnosťami. Pri problémoch s imunitou vidíme často nerovnováhu v rodine nazývanej získaná alebo adaptívna imunita. Aj rodina buniek adaptívneho imunitného systému sa delí na menšie časti. Tieto menšie časti adaptívnej imunity označujeme písmenami Th a podľa toho akú funkciu v tele plnia ich označujeme rôznymi číslicami ako napr. Th1, Th2, Th3, Th17, Th22 a pod.


Ak začne dominovať nejaká časť imunity napr. Th2 imunita, prejaví sa to napr. ekzémom, alergiou a pod. Ak začne dominovať napr. Th1 imunita môže sa to prejaviť napr. psoriázou. Ak začne dominovať Th17 imunita prejaví sa to ako paradentóza a podobne.

Dominancia ktorejkoľvek časti adaptívnej imunity je preto pre zdravie ohrozením. Preto, aby sme boli zdraví musíme vytvárať v imunite "harmóniu" kde nedominuje žiadna časť z adaptívnej imunity. A na toto vám môže dobre poslúžiť kvercetín. Kvercetín dokáže vyrovnávať nerovnováhy medzi TH1 a TH2 imunitou.


Takto dokáže kvercetín "bojovať" proti ekzémom či alergiám, ale zároveň podporovať ochotu imunity útočiť na vírusy a baktérie. Pre túto vlastnosť je kvercetín mimoriadne cenená látka pri väčšine imunitných problémoch.

V našom nájdete fosfolipidový kvercetín, ktorý sa vyznačuje 20 násobne vyššou využiteľnosťou ako bežne dostupné kvercetíny na trhu. Kúpiť si ho môžete už teraz tu Quercetin-Phospholipid (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

263 views0 comments
bottom of page