top of page

Prečo je dôležité, aby ste mali v dobrej kondícii imunitu, ktorá dokáže zasiahnuť proti vírusom?

Updated: Oct 4, 2022

Človek si svojou aktivitou v poslednej dobre cez nasledovné faktory:

1, priemysel – chemikálie

2, ťažké kovy

3, potravinárstvo – konzervačné látky

4, poľnohospodárstvo - chemikálie používané v poľnohospodárstve


vytvoril množstvo látok, ktoré keď sa dostanú do tela a prídu do kontaktu s imunitou podporujú vylučovanie zápalových látok. Toto vylučovanie zápalových látok nie je bežne rozpoznané cez typické prejavy zápalu ako bolesť, opuch, teplota a sčervenanie.

Tieto zápaly, ktoré si len málo kto uvedomuje resp. všíma, spúšťajú tvorbu látok, ktoré poškodzujú časti buniek, ktoré sa nazývajú mitochondrie. Mitochondrie sú nielen energetické centrá buniek, kde sa vyrába energia, ale napr. mitochondrie riadia aj to, aby sa bunka nerozmnožovala keď je "chorá" ale odumrela a na jej mieste mohla vyrásť nová, zdravá bunka. Správne fungovanie mitochondrií je teda extrémne dôležité pre naše zdravie

Pri zápaloch, ktoré som v skratke opísal sa bunkách narúša výroba energie. Deje sa to cez poškodzovanie mitochondrií. Zníženie výroby energie v bunke pod istú úroveň dokáže spustiť veľmi zaujímavú situáciu. Energeticky chudobné bunky začnú uvoľňovať zápalové látky, presne tak ako by boli v kontakte napr. s vírusmi, plesňami či baktériami ale je to v menšom rozsahu.


Momentálne prichádza jeseň a zmena klimatických podmienok umožní lepšiemu množeniu vírusov. Samozrejme aj ľudia sa s týmito vírusmi dostávajú častejšie do kontaktu.

Vírusové infekcie a je v podstate jedno akým vírusom sú spustené či je to akútnou chrípkovou infekciou alebo herpetickými vírusmi a pod. dokážu spustiť masívnu tvorbu látok poškodzujúce mitochondrie. A ako som písal každé poškodenie mitochondrií vedie k zápalom.


Preto po prekonaní vírusových infekcií môžete vidieť zaujímavý fenomén. Ľuďom sa neraz po prekonaní vírusovej infekcie - zhoršujú prebiehajúce choroby ak nejaké mali - pribúdajú nové zdravotné komplikácie, ktoré dovtedy dotyčný človek nepoznal (napr. nejeden človek mi povedal ako mu po chrípke prepukla napr. reumatoidná artritída)

Chronické ochorenia ako astmy, alergie, tráviace problémy, ekzémy, mnohé autoimunitné ochorenia, chronický stres nenarúšajú len imunitu ale aj mitochondrie. Preto je pre týchto ľudí každá vírusová infekcia riziková.


Rizikom je to, že vírusy sú špecialisti na poškodzovanie mitochondrií. Jedným z konceptov prežitia vírusov je oslabovať mitochondrie a to im umožňuje v tele prežívať a množiť sa. Oslabenie mitochondrií vedie k zápalom a oslabovaniu imunity v boji s vírusovými infekciami. Toto je pasca, v ktorej sa ocitá čoraz viacej ľudí.


Ak sa pozriete len na posledné leto, ktoré sme tu mali až neskutočne veľa ľudí malo rôzne vírusové ochorenia. A nemyslím si, že je to výnimočná situácia, ale trend, lebo ľudia majú oslabenú časť imunity, schopnej včas a dobre reagovať na vírusy.


Vírusy dokážu cez poškodzovanie mitochondrií, na čo sú špecialisti, podnecovať v tele vznik ďalších zápalov a mnohých ďalších ochorení cez neurologické, psychiatrické, problémy so spánkom, autoimunitné, tráviace ale aj únavu. Pre toto by sme si uvedomovali posilňovať imunitu zodpovednú za boj s vírusmi.

A ak hľadáte špecialistu na boj s vírusmi s klinicky dokázanými výsledkami (12 klinických štúdií sa pritom robilo na ľuďoch) môžete siahnuť po IMMUSE® 30 kapsúl (abczdravia.sk)


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

509 views0 comments
bottom of page