Pre toto by ste nikdy nemali podceňovať alergie!
- luciamedvedova
- May 2
- 2 min read
Alergia na prvý pohľad vyzerá ako pomerne neškodný problém, kedy stačí vynechať zopár druhov potravín (na ktoré je človek alergický) alebo si vziať tabletku na potlačenie svrbenia ( následok pôsobenia histamínu, alergickej reakcie) a život ide ďalej. Ignorovanie alergie je pritom cesta do budúcnosti spojenej s možným výskytom chronických ochorení. Tieto ochorenia môžu vznikať ako následok tej istej príčiny, ktorá podnietila vznik alergií.

Deravé črevo - príčina mnohých problémov
Potravinové alergie alergii sú úzko spojené so syndrómom „deravého čreva“. Črevná stena (stena tenkého čreva) sa stáva pri deravom čreve priepustnou pre látky, ktoré v tele "nemajú čo robiť". Pri "deravom čreve" sa z čreva do krvi dostávajú čiastočky nestrávenej potravy ako aj nebezpečné časti odumretých baktérií z čreva, tzv. lipopolysacharidy (LPS) ale aj ťažké kovy a pod..
Tieto látky prúdiace do krvi z čreva, dráždia imunitné bunky a vedú aktivácií zápalových reakcií. A to nielen v črevách, ale aj :
- v cievach
- srdcovom svale
- štítnej žľaze
- tukovom tkanive
- β-bunkách pankreasu, kde sa tvorí inzulín
- a pod.
Aktivácia zápalu cez "deravé črevo"môže prebiehať dlhodobo. Nebezpečným je práve trvanie tohto javu. Zápal prebieha systematicky, dlhodobo a vy si ani neuvedomujete že vo vašom tele to spúšťa zárodok oveľa väčších problémov. Tieto zápaly aktivované syndrómom deravého čreva sa môžu časom prejaviť ako:
vysoký krvný tlak
cievne problémy
autoimunitné ochorenia
endometrióza
problémy so štítnou žľazou
cukrovka
neurologické a psychiatrické diagnózy
a pod.
Ak by som mal deravé črevo prirovnať k čomusi tak by som to prirovnal k tomu ako keď do lodi vniká voda. Je to pomalý priesak vody do vnútra lode. Najprv vodu v lodi nevnímate, lebo ste na palube, až kým sa loď nezačne viditeľne potápať, lebo loď je plná vody, ktorá pomaličky natekala a nikto to neriešil resp. riešil ale nie dostatočne.
Pri alergiách (potravinové, peľové) by ste vždy mali riešiť črevo a histamín. Nadmerne sa tvoriaci histamín je pre črevo problém. Histamín dráždi sliznice, spôsobuje črevu problémy a zvyšuje priepustnosť črevnej steny. Samotné alergie zvyšujú tvorbu histamínu. Preto sú probiotiká, ktoré obsahujú kmene, ktoré znižujú množstvo histamínu vhodným riešením pri riešení potravinových alergií. Z našej ponuky sú to probiotiká PROBIO HIT.
PROBIO HIT sú probiotiká špeciálne navrhnuté na znižovanie histamínu, s bifidobaktériami infantis a longum, ktoré majú priaznivé účinky pri alergických reakciách.
Vhodným riešenín je aj patentované postbiotikum L-92®. Toto postbiotikum sa osvedčilo pri sezónnej nádche, peľovej alrgii, atopickom ekzéme a na celkovú podporu imunitnej rovnováhy. Postbiotikum L-92® nájdete v AlergIQ
PROBIO HIT si môžete kúpiť tu: https://www.abczdravia.sk/medved-natural-probio-hit-60g
AlergIQ si môžete kúpiť tu: https://www.abczdravia.sk/medved-natural-alergiq-30-kapsul
Keď sa už bavíme o tenkom čreve, ktoré je úzko spojené s alergiami. Veľmi dobrým prostriedkom pre úpravu mikrobiómu v tenkom čreve je Nenafukuj. Pôsobí priaznivo nielen na črevný mikrobióm, ale pôsobí aj protizápalovo na črevnú sliznicu.
Nenafukuj si môžete kúpiť tu:
Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme
Andrej Medveď a jeho team
Comentarios