top of page

Pre toto by ste nikdy nemali podceňovať alergie!

Alergia na prvý pohľad vyzerá ako pomerne neškodný problém, kedy stačí vynechať zopár druhov potravín (na ktoré je človek alergický) alebo si vziať tabletku na potlačenie svrbenia ( následok pôsobenia histamínu, alergickej reakcie) a život ide ďalej. Ignorovanie alergie je pritom cesta do budúcnosti spojenej s možným výskytom chronických ochorení. Tieto ochorenia môžu vznikať ako následok tej istej príčiny, ktorá podnietila vznik alergií.

Deravé črevo - príčina mnohých problémov


Potravinové alergie alergii sú úzko spojené so syndrómom „deravého čreva“. Črevná stena (stena tenkého čreva) sa stáva pri deravom čreve priepustnou pre látky, ktoré v tele "nemajú čo robiť". Pri "deravom čreve" sa z čreva do krvi dostávajú čiastočky nestrávenej potravy ako aj nebezpečné časti odumretých baktérií z čreva, tzv. lipopolysacharidy (LPS) ale aj ťažké kovy a pod..


Tieto látky prúdiace do krvi z čreva, dráždia imunitné bunky a vedú aktivácií zápalových reakcií. A to nielen v črevách, ale aj :

- v cievach

- srdcovom svale

- štítnej žľaze

- tukovom tkanive

- β-bunkách pankreasu, kde sa tvorí inzulín

- a pod.


Aktivácia zápalu cez "deravé črevo"môže prebiehať dlhodobo. Nebezpečným je práve trvanie tohto javu. Zápal prebieha systematicky, dlhodobo a vy si ani neuvedomujete že vo vašom tele to spúšťa zárodok oveľa väčších problémov. Tieto zápaly aktivované syndrómom deravého čreva sa môžu časom prejaviť ako:


vysoký krvný tlak

cievne problémy

autoimunitné ochorenia

endometrióza

problémy so štítnou žľazou

cukrovka

neurologické a psychiatrické diagnózy

a pod.


Ak by som mal deravé črevo prirovnať k čomusi tak by som to prirovnal k tomu ako keď do lodi vniká voda. Je to pomalý priesak vody do vnútra lode. Najprv vodu v lodi nevnímate, lebo ste na palube, až kým sa loď nezačne viditeľne potápať, lebo loď je plná vody, ktorá pomaličky natekala a nikto to neriešil resp. riešil ale nie dostatočne.


Pri alergiách (potravinové, peľové) by ste vždy mali riešiť črevo a histamín. Nadmerne sa tvoriaci histamín je pre črevo problém. Histamín dráždi sliznice, spôsobuje črevu problémy a zvyšuje priepustnosť črevnej steny. Samotné alergie zvyšujú tvorbu histamínu. Preto sú probiotiká, ktoré obsahujú kmene, ktoré znižujú množstvo histamínu vhodným riešením pri riešení potravinových alergií. Z našej ponuky sú to probiotiká PROBIO HIT.


PROBIO HIT sú probiotiká špeciálne navrhnuté na znižovanie histamínu, s bifidobaktériami infantis a longum, ktoré majú priaznivé účinky pri alergických reakciách.


Vhodným riešenín je aj patentované postbiotikum L-92®. Toto postbiotikum sa osvedčilo pri sezónnej nádche, peľovej alrgii, atopickom ekzéme a na celkovú podporu imunitnej rovnováhy. Postbiotikum L-92® nájdete v AlergIQ



Keď sa už bavíme o tenkom čreve, ktoré je úzko spojené s alergiami. Veľmi dobrým prostriedkom pre úpravu mikrobiómu v tenkom čreve je Nenafukuj. Pôsobí priaznivo nielen na črevný mikrobióm, ale pôsobí aj protizápalovo na črevnú sliznicu.


Nenafukuj si môžete kúpiť tu:


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme

Andrej Medveď a jeho team


 
 
 

Comentarios


bottom of page