top of page

Otrava pesticídmi

Včera mi volala jedna pani, ktorá žije v Rakúsku. Vravela mi, že si nechala urobiť laboratórny test na zistenie pesticídu, ktorý sa používa v poľnohospodárstve a dosah naň majú aj bežní záhradkári. Volá sa glyfosát. Pani mi komunikovala ako si dáva pozor na to čo kúpi a snaží sa veľmi dôkladne vyberať potraviny, ktoré konzumuje jej rodina.

A prečo je glyfosát taký nebezpečný? Glyfosát dokáže z tela vyťahovať minerálne a stopové látky. Akým spôsobom to prebieha sa vám pokúsim priblížiť na mitochondriách, o ktorých som písal v posledných dňoch.


Mitochondrie sú veľmi citlivé na poškodenie agresívnymi časticami kyslíka. Aby sa mitochondrie nepoškodili existuje enzým, ktorý mitochondrie chráni. Ak chýba napríklad mangán, ktorý vyťahuje z tela von glyfosát, mitochondrie sa môžu poškodiť, lebo agresívne častice kyslíka nie sú pre nedostatok mangánu zneškodnené. Mangán je potrebný pre správne fungovanie enzýmu chrániaceho mitochondrie. A opäť nastáva situácia kedy poškodené mitochondrie v bunke majú tendenciu aktivovať zápalové procesy.


Mnohí ľudia si myslia, že žijú zdravo a dopĺňajú si do tela všetky potrebné živiny v dostatočnom množstve. Často ich o tom presviedčajú aj nekvalitné a nepravdivé laboratórne testy. Realita je však mnohokrát diametrálne iná. A keď po čase ochorejú, čudujú sa ako mohli z ničoho nič ochorieť. Veď oni žijú správne a zdravo. Realita je však opačná.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com



145 views0 comments
bottom of page