top of page

O tejto príčine problémov s trávením vie len málokto, ale vďaka nej sa môžete vytrápiť aj celý život

V poslednej dobe "utešene" narastajú problémy s trávením. Neraz ľudia jedia aj to čo kedysi jedli ich predkovia, stravujú sa podľa zásad BIO, jedia racionálne a výsledok je naozaj zlé trávenie. Zlé trávenie sa zvykne označovať aj dyspepsia.

Pod pojmom dyspepsia si treba predstaviť narušenie trávenia v žalúdku a v tenkom čreve. Ľudí trápi pocit plnosti, tlaku či bolesti v nadbrušku, nevoľnosť, zvracanie a podobne. Títo ľudia zväčša podstupujú rôzne vyšetrenia a výsledok je častokrát takmer nebadateľný. Dnes vám ukážem, prečo nemusia zabrať rôzne prípravky, ktoré majú podporovať trávenie.


Na správnom trávení sa podieľajú aj baktérie, ktoré sa nachádzajú v celom tráviacom trakte. Ak sa pozrieme na trávenie bližšie, zistíme že na trávení sa podieľajú enzýmy, ktoré v sebe majú práve tieto črevné baktérie. Mnohé enzýmy potrebujú na svoju činnosť minerálne látky. Patrí sem aj železo.


Keď je v tele zápal (nemusí byť len typický zápal s bolesťou, teplotou, opuchom a začervenaním) a tvorí sa veľa jedovatých zlúčenín dusíka, tieto zlúčeniny dokážu poškodzovať enzýmy v baktériách, ktoré zabezpečujú trávenie. S narušením enzýmov sa naruší aj trávenie.


A pokiaľ sa neodstráni príčina týchto poškodení - jedovaté zlúčeniny dusíka a ich nadmerná tvorba, enzýmy obsahujúce železo nachádzajúce sa v baktériách tráviaceho systému, budú stále poškodzované, trávenie oslabené a človek si nikdy nebude vedieť pomôcť bežnými produktami na riešenie problémov ako sú probiotiká a podobne.



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

160 views0 comments
bottom of page